A.W. Bruna Uitgevers zoekt met spoed stagiair(e) publiciteit m/v

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste:
Stagiair(e) Publiciteit (m/v) voor een periode van ca. 5 maanden


Werkzaamheden

We zoeken een teamspeler die voor de uitgeverij een echte spin in het web kan zijn en volledig meedraait op de marketingafdeling. Dat betekent o.a.:

 • meewerken aan en het realiseren van vrije publiciteit, opstellen van promotieplannen;
 • het verzamelen van materialen en verkoopgegevens t.b.v. de aanbiedingsgesprekken;
 • het organiseren van (online) prijsvragen;
 • ondersteuning bieden bij de organisatie van presentaties, lezingen en workshops;
 • het schrijven van nieuwsbrieven en persberichten;
 • en het onderhouden van de website en ons relatiesysteem;
 • het ontwerpen van banners, flyers, uitnodigingen e.d. in Photoshop.

Profiel

 • Je volgt een communicatiegeoriënteerde studie.
 • Je leert snel en houdt van aanpakken.
 • Je kunt zelfstandig werken.
 • Je hebt affiniteit met boeken.
 • Je hebt ervaring met Photoshop.
 • Je woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving.

Wat bieden wij?

We bieden jou een gezellige, informele werksfeer in ons kantoor in het centrum van Amsterdam nabij het Museumplein. Je krijgt uiteraard een stagebegeleider die je begeleidt en je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 350,-.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd of weet je iemand? Mail dan je sollicitatie aan saskia.hausel@awbruna.nl. Voor inlichtingen kun je bellen naar 020-2181605.

Psychologie Magazine, Coördinerend eindredacteur

Psychologie Magazine vertaalt psychologie in heldere inzichten voor het dagelijks leven; toegankelijk, betrouwbaar en positief. Daar hebben we hulp bij nodig! Daarom zijn we op korte termijn op zoek naar een ervaren

 

Coördinerend eindredacteur

(24-32 uur per week)

 

WIE WE ZOEKEN

 • Een strenge doch liefdevolle taalpurist. Iemand die gaat huppelen van een mooi verhaal en ineenkrimpt bij clichés; die koppen en intro’s schrijft die je vol in het hart raken, vrolijk maken en beloftes zaaien. Die de kwaliteit van onze hooggewaardeerde content bewaakt, en ons behoedt voor stommiteiten.
 • Een eindredacteur met autoriteit. Die in staat is om een matig maar beloftevol verhaal naar een hoger niveau te tillen, en een goed stuk nog beter te maken. Prettig in de omgang, streng als het nodig is – zelfs tegen auteurs van naam.
 • Een goed georganiseerde planner en werkverdeler, die freelance schrijvers en eindredacteuren aan hun deadlines houdt en zorgt voor een soepele voortgang van het redactieproces.
 • Een sparring partner voor (hoofd)redactie en marketing. Verantwoordelijk voor de toon en de kwaliteit van tekst over alle kanalen, van online training tot marketingpagina. Je hoeft niet alles zelf te doen; je moet wel weten wat je wilt – en dat goed kunnen overdragen.

 

WAT WE VAN JE VRAGEN

 • Heel veel vlieguren. Je hebt minimaal 6 jaar gewerkt als eindredacteur bij een publieksmagazine, en je hebt aantoonbare ervaring in een coördinerende rol. Voldoe je niet aan deze eisen, dan heeft reageren geen zin.
 • Affiniteit met de thematiek en de doelgroep van Psychologie Magazine.
 • Academisch niveau. Je schrikt niet terug van wetenschappelijke verwijzingen. Je begrijpt precies waar je kort kunt zijn en waar exactheid vereist is.
 • Kennis van SEO is een pre. Gevoel voor beeld ook.

 

WAT WE JE BIEDEN

De kans om je talenten in te zetten voor een ijzersterke titel – met een maandblad dat van de cover tot de laatste pagina gelezen wordt, en online content waarmee we elke maand honderdduizenden mensen raken, inspireren en écht verder helpen. Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Een prima salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden. En een hecht team van collega’s die net zo kwaliteitsgedreven en enthousiast zijn als jij.

 

REAGEREN?

Stuur dan je CV met motivatie en recente voorbeelden van je werk uiterlijk 15 maart 2018 in via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sterre van Leer, 020-5219777.

 

OVER PSYCHOLOGIE MAGAZINE

Psychologie Magazine is een uitgave van WPG Media (o.a. Happinez, Vrij Nederland en Voetbal International) en een van de grootste mediamerken van Nederland. Een belangrijk deel van de portfolio is de Psychologie Academy, waarmee we cursisten helpen het beste uit zichzelf te halen met online trainingen, webinars en video’s. Psychologie Magazine heeft licentie-uitgaven in Duitsland en Frankrijk.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De Bezige Bij, stagiair(e) marketingafdeling

De Bezige Bij zoekt een

Stagiair(e) marketingafdeling 

32 uur per week

 

Voor een afgestudeerde of student in de laatste fase van zijn of haar studie heeft De Bezige Bij een stageplaats/werkervaringsplaats op de afdeling marketing (digitaal en retail) voor 32 uur (4 dagen) per week, vanaf medio maart 2018 voor de duur van 6 maanden.

 

Wie ben jij?

Onze commerciële afdeling bevindt zich op het snijvlak van sales, marketing en uitgeven. Je werkt mee met het bedenken en uitvoeren van marketingacties (zowel on- als offline) voor de verschillende retailers en boekhandels enerzijds en anderzijds met alle marketing rondom onze digitale producten (e-books en audioboeken). Zo heb je een aandeel in het vermarkten van onze titels, de organisatie van boekhandelsevents, het schrijven van boekhandelsberichten, maar ook de administratieve handelingen in o.a. het zichtbaar maken van onze e-books online en het administreren van het titelbestand.

Je krijgt een stagebegeleider die je feedback geeft en we staan open voor een relevante afstudeeropdracht. Deze functie is ook uitermate geschikt als werkervaringsplek voor afgestudeerden.

Jouw profiel:
–  HBO/Universitaire studie in een relevante richting (bv. boekwetenschap, Nederlands, MIM, bedrijfskunde).
–  Foutloze beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
–  Je vindt het een uitdaging om de backoffice van een uitgeverij te leren kennen.
–  Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse.
–  Je bent nauwkeurig en gedreven.
–  Je bent belezen en hebt een grote liefde voor boeken.
–  Onze voorkeur gaat uit naar iemand uit Amsterdam of omgeving.

Wat bieden wij?

We bieden jou een gezellige, informele werksfeer in ons kantoor in het centrum van Amsterdam nabij het Museumplein met een maandelijkse stagevergoeding van € 350,-.

Interesse?

Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Noora Lamers, digitale productmarketeer tel: 020-3059837. Schriftelijke reacties kunnen naar n.lamers@debezigebij.nl

 

Voetbal International, Product Owner

VI is het grootste mannenmedia-merk van Nederland. Met onder meer het meest gelezen voetbalmagazine en de best bezochte voetbalsite en app, zet Voetbal International stappen naar een future proof voetbal (sport)media-bedrijf. Via de bekende touchpoints weet Voetbal International steeds meer mensen aan zich te binden.

Voor de afdeling IT Development zijn wij per direct op zoek naar een

Product Owner M/V
36 uur per week (fulltime)

De functie
De Product Owner draagt (met een team van developers) zorg voor de bereikbaarheid, performance en gebruikersvriendelijkheid van alle digitale kanalen van Voetbal International. Je bent o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en onderhoud van de (mobiele) website en mobiele apps. Je bent tevens verantwoordelijk voor quality assurance en begeleidt het release-proces inclusief test scenario’s. Je bent een klankbord voor marketing, sales, redactie en developers op het gebied van techniek. Je houdt het overzicht over alle applicaties en content managementsystemen. Je stuurt een klein team van developers aan in hun dagelijkse werkzaamheden en coördineert de werkzaamheden van externe partijen.

Je profiel

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau vanuit een technische richting met 3-4 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent communicatief vaardig en in staat met stakeholders te brainstormen, verwachtingen te management en je standpunten te verdedigen.
 • Je bent een resultaatgerichte teamplayer.
 • Je bent analytisch en in staat projecten en taken te prioriteren en besluiten te nemen.
 • Je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Je hebt ervaring als Product Owner en in webontwikkeling (front- en/of back-end).
 • Kennis van een van de volgende onderwerpen is een pré:
  CMS systemen, databases, hosting, UX design, native of hybride app development.

Wij bieden
Een functie bij een boeiend bedrijf met ruimte voor profilering, ontwikkeling en opleiding. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met eigen regelingen. Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie maximaal € 4.800,– bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Meer weten en solliciteren?
Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Michel de Nooijer, Manager Business Development, telefoon 06-22932041. Reacties kunnen via de sollicitatiebutton tot en met 21 februari 2018 worden gericht aan WPG Uitgevers, t.a.v. Peggy Meijer.

 

 

Voetbal International, Campagne Marketeer

Voetbal International is het grootste mannenmedia-merk van Nederland. Met onder meer het meest gelezen voetbalmagazine en de best bezochte voetbalsite en app, zet Voetbal International stappen naar een future proof voetbal ( sport ) mediabedrijf. Via de bekende touch points weet Voetbal International steeds meer voetballiefhebbers aan zich te binden.

Voor de afdeling marketing zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Campagne Marketeer

32-36 uur per week

 

De functie
Als Campagne marketeer ben je een belangrijke spil binnen de afdeling en verantwoordelijk voor werving en behoud van abonnees (zowel print als online). Je bent verantwoordelijk voor projecten en promotie acties welke bijdragen aan de gestelde doelen. Binnen de werkzaamheden kom je in aanraking met alle facetten van (online)marketing als ook de traditionele marketing.

 

Je belangrijkste werkzaamheden: • Het meedenken, opzetten en uitvoeren van on-/offline campagnes en promoties
 • Het ontwikkelen van marketing en communicatie uitingen
 • De organisatie en coördinatie van productieprocessen
 • De organisatie en coördinatie van beurzen en evenementen
 • Het onderhouden van contacten met interne en externe stakeholders

Je profiel:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met 3-4 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met data is een pre
 • Je bent analytisch (cijfermatig) ingesteld
 • Je bent georganiseerd, resultaat- en oplossingsgericht
 • Je bent een enthousiaste teamspeler met uitstekende contactuele eigenschappen
 • Je kunt op maandagmorgen meepraten over het voetbalweekend

 

Wij bieden:
Een functie bij een boeiend bedrijf met ruimte voor profilering, ontwikkeling en opleiding. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met eigen regelingen. Salaris is afhankelijk van ervaring.

 

Meer weten en solliciteren?

Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Michel de Nooijer, Manager Business Development, telefoon 06-22932041. Reacties kunnen via de sollicitatiebutton tot en met 21 februari 2018 worden gericht aan WPG Uitgevers, t.a.v. Peggy Meijer.

A.W. Bruna Uitgevers, bureauredacteur fictie

A.W. Bruna Uitgevers bestaat bijna 150 jaar. Sinds de oprichting in 1868 heeft de uitgeverij talloze grote auteurs een plek gegeven in de Nederlandse en Vlaamse boekenmarkt. Onder A.W. Bruna vallen de merken Lev., Signatuur en VIP. A.W. Bruna Uitgevers is onderdeel van WPG Uitgevers.

 

Per 1 april t/m 30 september zijn wij i.v.m. zwangerschapsvervanging op zoek naar

een enthousiaste en ervaren

Bureauredacteur Fictie (24 uur)

De functie
De bureauredacteur bewaakt de totale procesgang van manuscript tot boek, binnen de door de uitgever aangegeven kaders. Je onderhoudt contacten met vertalers en freelancers over het vertalen, persklaar maken en corrigeren van manuscripten. Je besteedt opdrachten aan hen uit en waakt over de planning en de kwaliteit van hun werk. Je voert zelf allerlei voorkomende redactionele werkzaamheden uit, zoals het corrigeren van prospectusteksten, omslagen en promotieteksten, het bekijken van persklaar gemaakte kopij en het maken van master copy’s, revisies en e-books. Je staat in nauw contact met o.a. de afdelingen Productie, Promotie en Marketing. Je werkt in een klein team en rapporteert aan de uitgever Fictie.

Profiel

 • Je hebt affiniteit met het fonds.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het boekenvak.
 • Je bent ondernemend en communicatief.
 • Je hebt een hbo- of universitaire studie afgerond in een relevante richting.
 • Je beschikt over een goed taalgevoel en een foutloze beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Office-pakket.

Werken bij A.W. Bruna Uitgevers
Werken bij A.W. Bruna Uitgevers betekent werken in een informele en transparante werkcultuur. Wij zijn een commercieel bedrijf met oog voor de wereld om ons heen. We bieden een dynamische werkomgeving waar verantwoordelijkheid nemen en eigen initiatieven en ideeën aandragen gewaardeerd en verwacht worden. Salariëring is conform de cao voor het Uitgeverijbedrijf en is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Solliciteren?
Is deze functie je op het lijf geschreven en ben je beschikbaar voor 6 maanden, stuur dan je cv + motivatie uiterlijk 30 januari 2018 via de sollicitatiebutton t.a.v. Peggy Meijer. Voor nadere informatie kun je bellen met Steven Maat, uitgever: 020-2181600.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

A.W. Bruna Uitgevers, acquirerend redacteur

Voor Uitgeverij Signatuur zijn wij op korte termijn op zoek naar een ervaren en inspirerende

Acquirerend Redacteur

(36 uur)

 

Wie zijn wij?

Uitgeverij Signatuur is al meer dan 20 jaar een literair internationaal georiënteerd kwaliteitsfonds met spraakmakende en succesvolle auteurs als Carlos Ruiz Zafón, Jonas Jonasson, Stieg Larsson, David Lagercrantz, Almudena Grandes, Richard Russo, Adam Johnson, Joachim Meyerhoff, Fatma Aydemir en Juan Gabriel Vásquez. Geweldige verhalenvertellers die de wereld dichterbij halen en die je over het leven en de mens laten verwonderen. Boeiende, indringende, meeslepende verhalen, die vaak met een vleug (zwarte) humor zijn geschreven. Signatuur geeft circa 25 titels per jaar uit en is een imprint van A.W. Bruna Uitgevers, een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. A.W. Bruna Uitgevers is onderdeel van WPG Uitgevers.

Wie ben jij?

Als redacteur lever je in overleg met de uitgever een belangrijke bijdrage aan de fondsvorming, waarbij de nadruk zal liggen op het kosmopolitische karakter van het fonds. Je bent altijd op zoek naar nieuwe, toonaangevende stemmen uit de hele wereld voor een breed publiek. Je draagt zorg voor redactionele begeleiding, ondersteunt marketing- en promotieacties en bewaakt de kosten en planning van de onder jouw verantwoordelijkheid vallende uitgaven. Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk zowel in binnen- als buitenland maakt eveneens onderdeel uit van je functie. Je rapporteert aan de uitgever Signatuur.

Je competenties

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met acquisitie en redactie.
 • Je herkent kwaliteit binnen het grote aanbod van literaire fictie en non-fictie, bent in staat de potentie van titels te zien en weet dit over te brengen.
 • Je beschikt over een degelijk nationaal en internationaal netwerk van contacten in het boekenvak en de media.
 • Je Nederlandse taal in woord en geschrift is uitstekend, je hebt een goede kennis van ten minste twee moderne talen en kunt je daarin zowel mondeling als schriftelijk uiten.
 • Je bent ondernemend en communicatief vaardig en hebt een academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden

Een inhoudelijk uitdagende functie in Amsterdam bij een dynamisch en succesvol mediabedrijf met betrokken collega’s. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de cao voor het Uitgeverijbedrijf.

Meer weten en reageren?

Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Juliette van Wersch, Uitgever Signatuur, telefoon 020-2181600. Reacties kunnen via de sollicitatiebutton tot en met 30 januari 2018 worden gericht aan WPG Uitgevers, t.a.v. Peggy Meijer.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Happinez, Stagiair(e) online

Gaat je hart sneller kloppen bij het zien van mooie beelden, heb je een vlotte pen en weet je je weg te vinden op het wereldwijde web? Dan heb je geluk: het online team van Happinez zoekt per direct een stagiair(e) ter versterking van het online team

 

ONLINE STAGIAIR(E) HAPPINEZ

per februari 2018, 36 uur p/w

 

Als stagiair(e) werk je op de redactie van Happinez aan de Wibautstraat in Amsterdam. Je maakt onderdeel uit van het online team onder begeleiding van de Online Manager. Happinez is een van de grootste mediamerken van Nederland dat online en offline inspiratie, wijsheid, praktische inzichten en uitdagende yogaoefeningen deelt in een zoektocht naar zingeving en geluk.

 

Je taken

Tijdens je meerwerkstage help je met het verzamelen, schrijven en vormgeven van online content. Daarnaast krijg je de kans om volwaardig mee te draaien op de redactie van een van de populairste tijdschriften van Nederland. Je stagevergoeding is marktconform.

 

Je profiel

 • Je bent per februari beschikbaar voor minimaal 4,5 dag per week, voor een periode van minimaal 6 maanden.
 • Je studeert media, journalistiek of een taalgerelateerde studie op hbo- of universitair niveau.
 • Het wereldwijde web kent geen geheimen voor je, en je hebt een lichte Facebook- en Instagram-verslaving.
 • Je houdt van mooie zinnen, schrijft foutloos Nederlands en beheerst de Engelse taal.
 • Je hart gaat sneller kloppen bij het zien van mooie beelden, en je hebt gevoel voor vormgeving.
 • Het is een pre als je de weg weet in WordPress, InDesign en Photoshop.
 • Je bent secuur en zorgvuldig en kunt goed omgaan met deadlines.
 • Je bent sociaal, leergierig, zelfstandig en weet van aanpakken.

Interesse?

Reageer dan voor 20 januari a.s. via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl. Wij ontvangen graag je CV met korte motivatie en je twee beste content ideeën voor Happinez (voor een artikel en een video). We kijken uit naar je reactie!

 

Happinez, Stagiair(e) marketing

Sta je bewust in het leven en heb je een passie voor gezond eten, spiritualiteit, yoga, filosofie en andere culturen? Gaat je hart sneller kloppen van magazines en media merken? Dan heb je geluk: Happinez zoekt per direct een stagiair(e) ter versterking van het marketing team.

MARKETING STAGIAR(E) HAPPINEZ

(per januari of februari, 36 uur p/w)

 

Happinez

Als stagiair(e) werk je op de redactie van Happinez aan de Wibautstraat in Amsterdam. Je maakt onderdeel uit van het marketing team onder begeleiding van de Marketing Manager. Happinez is een van de grootste mediamerken van Nederland dat online en offline inspiratie, wijsheid, praktische inzichten en uitdagende yogaoefeningen deelt in een zoektocht naar zingeving en geluk.

 

Je taken

Tijdens je meerwerkstage help je met het opzetten van campagnes. Denk aan abonneewerf en – behoud, campagnes om de losse verkoop te stimuleren, acties om trial van het magazine te genereren, de online trainingen of het gebruik van de webshop te stimuleren. Daarnaast krijg je de kans om volwaardig mee te draaien op een tijdschriftredactie van een van de populairste tijdschriften van Nederland. Je stagevergoeding is marktconform.

 

Je profiel

 • Je doet een media- en/of marketingcommunicatie studie op hbo- of universitair niveau.
 • Je bent per januari of februari 2018 beschikbaar voor minimaal 4 dagen per week, gedurende een periode van 6 maanden.
 • Je bent enthousiast en hebt liefde voor het marketingcommunicatie vak.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een open blik naar de buitenwereld, met name als het om campagnes van merken gaat.
 • Je bent secuur en zorgvuldig en kunt goed omgaan met deadlines
 • Je bent sociaal, leergierig, open minded, zelfstandig en pro-actief

 

Interesse?

Reageer dan via de sollicitatiebutton (op www.wpg.nl) met je CV, een korte motivatie en je twee beste marketingcommunicatie ideeën voor Happinez.

 

De Bezige Bij, Stagiair publiciteit en marketing

De Bezige Bij is al meer dan zeventig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie.

 

Op korte termijn zoeken wij een enthousiaste en gedreven

   Stagiair publiciteit en marketing

32 uur per week

 (voor een periode van 6 maanden)

 

 

Het betreft een administratieve stageplaats in een dynamische, creatieve omgeving.

Profiel

 • Minimaal derdejaars hbo- of wo-student;
 • Studierichting taal en cultuur / communicatie / marketing / media
 • Communicatief vaardig en stressbestendig
 • Secure werkstijl en je weet prioriteiten te stellen
 • Beschikbaar voor een stageperiode van 6 maanden;
 • 4 werkdagen per week beschikbaar
 • Affiniteit met lezen
 • Woonachtig in Amsterdam
 • Deze functie is ook geschikt als werkervaringsplek voor afgestudeerden

 

Wij bieden jou

Een afwisselende en dynamische stage binnen een hecht team waarin jong talent en rijke ervaring hand in hand gaan. Wij hechten waarde aan een goede sfeer waarin flink geknald wordt, maar ook hard gelachen kan worden.  Je krijgt een stagebegeleider die je wegwijs maakt in de wereld van literatuur en communicatie en die je alle verschillende facetten van de uitgeverij kan laten zien. De stagevergoeding bedraagt € 350,- bruto per maand.

Reageren?

Nadere informatie over de stageplaats kan worden ingewonnen bij Nanda Brouwer 020-305 9835

Vind je dat deze stage bij jou past, stuur je cv en begeleidende brief via de sollicitatiebutton.