Wiet de Bruijn nieuwe interim algemeen directeur WPG Uitgevers

De Raad van Commissarissen van WPG Uitgevers stelt met ingang van 4 januari 2023 Wiet de Bruijn aan als nieuwe interim algemeen directeur. De Bruijn volgt René Witzel op, die eerder deze maand zijn functie neerlegde.
Samen met Erik van Aalst zal De Bruijn voor in ieder geval 6 tot 9 maanden de statutaire directie van WPG Uitgevers vormen.

De uitgeefbranche is De Bruijn niet onbekend. De medeoprichter van De Boedelbak, was o.a. CEO bij Van Dijk Studieboeken, was lange tijd algemeen directeur van VBK uitgevers en medeoprichter van Shared Stories Group (Bruna, VBK, BookChoice). Tegenwoordig is hij voorzitter van de Foundation for Natural Leadership.

Pamela Boumeester (voorzitter Raad van Commissarissen): “Met Wiet de Bruijn halen we voor WPG Uitgevers de goede man in huis, op het juiste moment. Hij beschikt over de nu zo passende combinatie van ondernemerschap en verbindingskracht. Die kwaliteiten stellen hem in staat om de slagen te maken, die nodig zijn om WPG Uitgevers een goede toekomst te geven.”

Wiet de Bruijn: “Ik ben vereerd dat ik interim algemeen directeur van WPG Uitgevers mag zijn. WPG bestaat uit fantastische merken. Ik heb er veel zin in om met elkaar zoveel mogelijk mensen te inspireren en ontwikkelen.“