A.W. Bruna helpt mensen te ontspannen en te ontwikkelen door verhalen voor een brede doelgroep toegankelijk te maken en te delen.

A.W. Bruna Uitgevers geeft al meer dan 150 jaar boeken uit. Tegenwoordig zijn dat verhalen in diverse vormen en op verschillende soorten dragers.

Er wordt dagelijks gewerkt met grote auteursnamen en merken zoals David Baldacci, Suzanne Vermeer, Brené Brown, Mark Manson, Elizabeth George, John Grisham, Paula Hawkins en Terry Hayes. A.W. Bruna Uitgevers bestaat uit A.W. Bruna Fictie, Heartbeat en de non-fictiefondsen Lev. en VIP.

De uitgeverijen

De non-fictie-uitgeverij is Lev.. Populaire auteurs die Lev. uitgeeft zijn onder anderen Brené Brown, Edith Eger, Mark Manson, James Clear, Oprah Winfrey, Julia Cameron, Loesje en Peter Wohlleben.

A.W. Bruna Fictie richt zich van oudsher op spannende boeken. Bekende namen zijn Terry Hayes, Lisa Jewell, Deon Meyer, Tom Clancy en Cilla & Rolf Börjlind. Daarnaast geven we romans uit van onder anderen Liane Moriarty. Inspirerende verhalen met een sterke plot en veel aandacht voor karakterontwikkeling.

Heartbeat is het digital only imprint van A.W. Bruna Uitgevers voor romantische fictie en crime.

Geschiedenis

A.W. Bruna Uitgevers B.V. is in 1868 opgericht door de toen vierentwintigjarige Albert Willem Bruna. Hij nam een boek-, papier- en muziekhandel in Haarlem over, en begon daarnaast ook een uitgeverij.

In 1909 werd de zaak gesplitst in uitgeverij A.W. Bruna & Zoon en De Spoorwegboekhandel, onder leiding van respectievelijk de oudste en jongste zoon van oprichter Albert Willem. Tegenwoordig zijn uitgeverij A.W. Bruna en de Bruna-winkelketen twee aparte organisaties.

Overigens was Dick Bruna een achterkleinzoon van de oprichter van A.W. Bruna Uitgevers. Hij was vele jaren verantwoordelijk voor de karakteristieke omslagen van veel Bruna-titels, waaronder de bekende Zwarte Beertjes-reeks.

In 2010 is A.W. Bruna Uitgevers door WPG Uitgevers overgenomen van de Persgroep Nederland (voorheen PCM Uitgevers). Sinds 1 juli 2014 is A.W. Bruna Uitgevers gevestigd in Amsterdam.