WPG Uitgevers vindt nieuw thuis voor magazinemerken bij Roularta Media Nederland

Amsterdam – 26 september 2023
WPG Uitgevers heeft met Roularta Media Nederland overeenstemming bereikt over de verkoop van haar magazinemerken Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine. De verkoop is in lijn met de strategie van WPG Uitgevers om zich verder te focussen op het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts.

Wiet de Bruijn, Algemeen Directeur WPG Uitgevers: “Het vinden van een nieuw thuis voor Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine is een zorgvuldig proces geweest. Het is voor ons belangrijk dat deze merken overgedragen worden aan een partij die hen alle mogelijkheden biedt om verder te groeien.”

Corine d’Haans, Directeur WPG Media: “Met trots kijk ik terug op wat de gepassioneerde en getalenteerde teams hebben neergezet. Zij hebben ervoor gezorgd dat Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine zijn uitgegroeid tot bepalende mindstyle-merken.”

Erwin van Luit, CEO van Roularta Media Nederland: “Ik ben zeer verheugd dat we deze krachtige merken mogen verwelkomen. Zowel Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine beschouw ik als pareltjes in het magazinelandschap. Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de combinatie met bestaande RMN merken en de integratie van de activiteiten in onze organisatie verdere ontwikkeling en groei kunnen realiseren.”

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeurend advies van de Ondernemingsraad van Roularta Media Nederland, instemming van de Centrale Ondernemingsraad van WPG Uitgevers en goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).