Fluister: het eerste Nederlandse audioplatform

Op 10 mei is bekend gemaakt dat WPG Uitgevers samen met andere partijen uit het boekenvak het eerste Nederlandse audioplatform gaat lanceren: Fluister.

 

Op Fluister krijg je voor € 12,99 per maand onbeperkt toegang krijgt tot luisterboeken, e-books en podcasts. Je kunt toegang krijgen via de website van Fluister én in de daarbij horende app lees of luister je de boeken en podcasts.

We bouwen dit platform in samenwerking met Singel Uitgeverijen, VBK Uitgevers, Libris Blz. Boekhandels, DPG Media en investeerder Veronica Ventures. Daarnaast is er een aantal auteurs dat als ambassadeur zal optreden in de lanceringscampagne.

Zowel de uitgeverij als de boekhandel constateert dat de huidige abonnementsmodellen weinig oog hadden voor het Nederlandse boekenlandschap: veel van de tips die in de reeds aanwezige platforms worden gegeven zijn gebaseerd op algoritmes en missen de nuance van een echte boekenkenner.

Met Fluister denken uitgeverijen en boekhandels een relevant platform te lanceren dat zowel voordeel biedt voor auteur of podcastmaker (betere zichtbaarheid) als de consument (betere tips) als de boekhandel en uitgeverij (meer kennis over de lezer/luisteraar, kennis die nu niet vrijgegeven wordt door de digitale platforms).

Door de verschillende netwerken aan elkaar te verbinden (auteurs, boekverkopers, recensenten en media) verwachten we op een unieke manier de Nederlandse lezer te bereiken. De diversiteit aan makers (auteurs, podcastproducenten) gecombineerd met de kennis van curatoren (boekhandelaren, recensenten, journalisten) en het netwerk van DPG Media en Veronica, zorgt voor de perfecte combinatie van inhoud en bereik. De samenwerking leidt tot meer zichtbaarheid voor Nederlandse boeken, podcasts en auteurs.

Fluister wil de auteurs, recensenten, podcastmakers en andere smaakmakers in het boekenvak vooral een rol laten spelen in tips en bekendmaking van het platform door ze een rol te laten spelen in de marketingcampagnes. De uitgeverijen en boekhandels zullen daarom hun auteurs en boekhandelaren gaan vragen om input hiervoor, zoals tiplijstjes.

Ook kunnen auteurs bijdragen door het beschikbaar maken van unieke content zoals luisterboeken of podcasts waarmee Fluister zich onderscheidt van de andere platforms.

De volledige website en app lanceren we in juni, op Fluister.nl kunnen bezoekers al wel hun gegevens achterlaten om op de hoogte te blijven van de lancering.