WPG Uitgevers voltooit succesvolle overdracht: Klett Group verwelkomt Uitgeverij Zwijsen

Amsterdam – 4 juli 2023 Met genoegen kondigt WPG Uitgevers aan dat zij met Klett Group een overeenstemming hebben bereikt voor de verkoop van Uitgeverij Zwijsen. Het Duitse familiebedrijf neemt de uitgever van educatieve middelen voor het basisonderwijs per vandaag officieel over. Door deze verkoop kan WPG Uitgevers zich verder focussen op het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts.

Wiet de Bruijn – interim algemeen directeur van WPG Uitgevers: “Het was voor ons belangrijk om een plek te vinden voor Zwijsen, waar ze de mogelijkheid krijgt om verder te groeien. We zijn ervan overtuigd dat Klett Group past bij de ambities die Zwijsen heeft voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt.”

Femke van der Lecq – directeur Uitgeverij Zwijsen: “De overgang naar Klett Group brengt voor Zwijsen nieuwe kansen. We worden onderdeel van een internationale groep, waar we kunnen leren en gebruikmaken van elkaars expertise. We gaan een mooie toekomst tegemoet, waarin we blijven werken aan aantrekkelijke en innovatieve oplossingen voor onze klanten.”

Ludo Stroobants – Klett Lernen und Information: “Wij zijn enorm blij om Zwijsen Nederland en België in de Klett groep te mogen verwelkomen. Zwijsen is een gevestigde naam en sterke speler in de Nederlandse en Belgische onderwijsmarkt en wij zien dat er een enorm potentieel in deze uitgeverijen schuilt. Met deze stap versterken wij onze positie in twee van de meest interessante en dynamische onderwijsmarkten in Europa.”