Auteurs en illustratoren van Uitgeversmaatschappij Holland vinden een nieuw uitgeefhuis bij WPG Kindermedia

WPG Kindermedia breidt haar fonds uit met de auteurs en bijbehorende titels van Holland. Onder WPG Kindermedia vallen de uitgeverijen Condor, Leopold, Ploegsma en Witte Leeuw. Met de komst van Holland zal het aanbod nog groter en diverser worden.

Na een lange uitgeefhistorie waarbij onder andere kinderboeken, poëzie en non-fictie verschenen, draagt Holland het courante deel van haar fonds over aan de kinderboekenuitgeverijen van WPG.

Vanaf 1 oktober zullen liggende voorraden van Holland worden verkocht door WPG Kindermedia. Nieuwe titels zullen een plaats krijgen binnen de fondsen van Leopold, Ploegsma, Condor of Witte Leeuw en daar redactioneel worden begeleid.

Verkoop en marketing van zowel de bestaande titels van Holland als ook de nieuw te verschijnen titels, worden verzorgd door WPG Kindermedia.

“Met de keuze voor de kinderboekenuitgeverijen van WPG, Leopold, Ploegsma, Condor en Witte Leeuw, kiest Holland voor continuïteit van de boeken en hun makers. We hebben Holland jarenlang met ons drieën (red.  Caroline Albers en Emmy van Egmond) vormgegeven. En natuurlijk met inspanning en steun van velen. Daar kijken we dankbaar en met plezier op terug. Dit besluit hebben we met elkaar genomen en we zijn trots op het resultaat. De boekensector – en de kinderboekensector in het bijzonder – staat voor grote uitdagingen. Ik denk dat de WPG daar goed op kan inspelen en de transitie kan maken naar een modern, multimediaal uitgeversbedrijf. Daarmee biedt het kansen die nu nodig zijn.” – Ruurt van Ulzen, Holland

‘Ik ben blij dat wij de auteurs en bijbehorende titels in onze fondsen kunnen opnemen; het is een verrijking van hetgeen wat we al uitgeven. Wij heten de auteurs meer dan welkom in ons uitgeefhuis en danken Holland voor het vertrouwen in ons als een plek voor haar waardevolle auteurs en illustratoren.’ – Manja Heerze, Uitgever Leopold en Witte Leeuw