Stagiair(e) Publiciteit – De Bezige Bij B.V.

Stagevacature Publiciteit – De Bezige Bij B.V.

32 uur per week, Amsterdam

We zoeken een enthousiaste stagiair die volledig wil meedraaien op de afdeling publiciteit van De Bezige Bij. De afdeling bestaat uit een dynamisch team van drie personen, die verantwoordelijk zijn voor de uitgeverijen De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo. Spreekt deze uitdaging jou aan? Lees dan snel verder.

🤩 De uitdaging 

Je zult actieve bijdragen leveren aan onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Ontvangen en beantwoorden van persaanvragen
 • Assisteren bij het bedenken en uitvoeren van promotieplannen
 • Organiseren en ondersteunen van boekpresentaties en auteursbezoeken
 • Schrijven en opmaken (e-)nieuwsbrieven voor de pers
 • Schrijven van nieuwsberichten op de websites van de uitgeverij
 • Ondersteuning bij dagelijkse werkzaamheden (waaronder het verzamelen van recensies, organiseren van online leesclubs en winacties, contact houden met bloggers en social media)

🕮 Over De Bezige Bij

De Bezige Bij is al bijna tachtig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie. Het fonds is breed georiënteerd: van Bart Van Loo tot Chimamanda Ngozi Adichie, van David Van Reybrouck tot Peter Buwalda en van Lisa Weeda tot Paolo Cognetti.

De Bezige Bij maakt deel uit van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van toonaangevende merken met de missie om bij te dragen aan een goedgeïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Met unieke verhalen, scherpe opinie of verrassende inspiratie. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent.

🔍Wie zoeken wij?

 • Je bent student aan een hbo of universiteit, bij voorkeur een opleiding in de richting communicatie of letteren
 • Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse
 • Je bent nauwkeurig
 • Je houdt van boeken

🤝 Wat bieden wij jou?

We bieden je een gezellige, informele werksfeer op onze prachtige uitgeverij in het centrum van Amsterdam, nabij het Museumplein. Je krijgt bij ons de kans om kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld.

De stageplek bevindt zich in Amsterdam. We bieden een maandelijkse stagevergoeding van bruto € 400,- op basis van 32/36 uur.

💬 Solliciteren en/of vragen?

Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou. Solliciteer voor 1 juli 2024 via deze link.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anne Kramer, coördinator publiciteit, via 06-55365018. Schriftelijke vragen kunnen worden gericht aan a.kramer@debezigebij.nl

Acquisitie door wervings- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.