Stagiair(e) Redactie – WPG Kindermedia B.V.

Stagevacature Redactie – WPG Kindermedia B.V.

24 uur per week, Amsterdam

De redactie van WPG Kindermedia zoekt per 1 juli 2024 (later beginnen is mogelijk in overleg) een nieuwe stagiair voor de redacties van Condor, Leopold, Ploegsma en Witte Leeuw. Ben jij een echte boekenliefhebber en ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het uitgeefproces? Bij ons maak je dat mee, in alle stadia van het proces.

🤩 De uitdaging
Als stagiair bij WPG Kindermedia ondersteun je de redactie bij vrijwel alle taken. Je corrigeert teksten en zetproeven en controleert of correcties juist zijn uitgevoerd. Je leest en beoordeelt binnengekomen manuscripten en leest mee met nieuwe manuscripten van onze vaste auteurs. Wanneer er illustraties binnenkomen, bekijk je of ze inhoudelijk kloppen met de tekst. Ook schrijf je korte tekstjes voor bijvoorbeeld de aanbiedingscatalogus of de website. Je helpt mee met allerlei praktische zaken, zoals het aanvragen van overnamerechten voor tekst en beeld t.b.v. verzamelbundels. In voorkomende gevallen assisteer je bij boekpresentaties en andere evenementen.

🔍Wie zoeken wij?

 • Je volgt een studie op hbo- of universitair niveau
 • Je houdt van boeken en van kinderboeken in het bijzonder
 • Je hebt een uitstekend taalgevoel
 • Je pakt graag alles aan wat er moet gebeuren, omdat je snapt dat elke klus bijdraagt aan het maken van een boek
 • Je toont initiatief
 • Je bent woonachtig in ons werkgebied (Noord-Holland) of in het bezit van een student ov-kaart

🕮 Over WPG Kindermedia
WPG Kindermedia is uitgever van grote merken als Dolfje Weerwolfje, Dog Man, Mees Kees, De regels van Floor en Kikker. Ook vind je bij ons klassieke auteurs als Tonke Dragt en Astrid Lindgren. Poëzie, fictie en non-fictie, en van babyboekjes tot YA, we hebben het allemaal.

WPG Kindermedia is onderdeel van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediamerken met de gezamenlijke missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij.

🤝 Wat bieden wij jou?

 • Een parttime stageplaats bij een creatief en sociaal bedrijf in een team van betrokken collega’s.
 • Stagevergoeding bruto € 400,- per maand (o.b.v. 32-36 uur)
 • Goede begeleiding
 • Een inkijkje op een reactie en kennismaken met alle aspecten van het vakgebied
 • Een stagetraining

💬 Solliciteren en/of vragen?
Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie voor 30 juni 2024 via deze link.

Acquisitie door wervings- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.