Organisatie

WPG Uitgevers heeft een bijzondere organisatiestructuur zonder externe aandeelhouders. De aandelen zijn ondergebracht in Stichting Weekbladpers. In het huidige bedrijf heeft de Stichting een rol als ‘eigenaar op afstand’. Van oorsprong hebben medewerkers een bijzondere en grote mate van betrokkenheid. Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door een vertegenwoordiging van werknemers en van commissarissen en kent een onafhankelijk voorzitter. Door de samenstelling van het bestuur is meedenken en meebeslissen door de eigen werknemers gewaarborgd. De leden van de Centrale Ondernemingsraad (COR) zijn afgevaardigd door de ondernemingsraden van de afzonderlijke uitgeverijen en vertegenwoordigen daarmee alle medewerkers. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur van WPG Uitgevers.

De merken van WPG Uitgevers worden gekenmerkt door oorspronkelijkheid en zelfstandigheid, naast ondernemerschap en medezeggenschap.

Deze uitgangspunten blijven stevig overeind in de woelige baren van het steeds veranderende medialandschap.

Algemeen directeur

Wiet de Bruijn

Raad van Commissarissen

Pamela Boumeester (voorzitter), Mieke van Heesewijk, Jeroen Smit, Matthijs Lusse en Frank Volmer.

Stichting Weekbladpers

Rob van Eijbergen (onafhankelijk voorzitter), Jeroen Smit (RvC), Mieke van Heesewijk (RvC), Freddy Weber (COR) en Nienke Wieldraaijer (COR).
Secretaris: Willemien Verver.

Centrale Ondernemingsraad

De leden van de COR zijn afgevaardigd door de ondernemingsraden van de afzonderlijke mediabedrijven en vertegenwoordigen alle medewerkers.

Dagelijks bestuur COR
Nienke Wieldraaijer (A.W. Bruna, voorzitter), Noor Ronz (WPG Kindermedia, vicevoorzitter), Johan Lantinga (freelance ambtelijk secretaris).

COR-afgevaardigden in Bestuur Stichting Weekbladpers/AVA
Nienke Wieldraaijer (A.W. Bruna), Jan-Joost Eveleens (WPG Uitgevers).

Management team

Wiet de Bruijn (Algemeen Directeur), Erik van Aalst (Financieel directeur), Ilse van der Zee (directeur A.W. Bruna Uitgevers), Romy van den Nieuwenhof (directeur De Bezige Bij) en Anke Roelen (directeur Xander Uitgevers).