Vacatures

WPG Uitgevers, Privacy Officer

Amsterdam
96x bekeken

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven met toonaangevende merken die gevestigd zijn op drie locaties in Amsterdam en Tilburg. Voor het hoofdkantoor WPG Uitgevers zijn we per direct op zoek naar een Privacy Officer die met een scherpe, analytische blik de privacy maatregelen verbetert, nieuw beleid schrijft en de maatregelen beheert. Ben jij het organisatie- en verandertalent dat het privacy bewustzijn van onze medewerkers vergroot? Dan is deze afwisselende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid iets voor jou!

 

 

Privacy Officer

16-24 uur per week voor een periode van 4 maanden

en hierna voor 8 uur per week

Amsterdam

 

Wat ga je doen?

Als Privacy Officer val je direct onder de Algemeen Directeur en ben je verantwoordelijk voor de privacy binnen WPG. Je ziet erop toe dat WPG vertrouwelijk omgaat met de persoonsgegevens die wij verwerken. Je zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de verplichtingen die voortvloeien uit de AVG en je wijst procesverantwoordelijken aan om samen deze verplichtingen in te bedden in de organisatie. De Privacy Officer is aanspreekpunt binnen WPG voor Autoriteit Persoonsgegevens en de vraagbaak/ voor WPG-medewerkers aangaande allerlei privacy kwesties.

In de eerste fase is de functie gericht op het uitvoeren van een Data Protection Impact Assessment (DPIA),waarover je beoordeelt, analyseert en adviseert. Vervolgens vertaal je de uitkomst naar beleid en vertaal je dit door naar operationele standaarden en procedures.

In de tweede fase is jouw functie gericht op het beheer door uitvoeren van interne audits en het vergroten van het privacy bewustzijn onder de medewerkers. Hiervoor adviseer je het lijnmanagement en organiseer je cursussen.

Je takenpakket zal dus afwisselend zijn en je hebt veel contact met je collega’s. Plezier, vakmanschap en ondernemerschap zien wij graag terug in de samenwerking met jou.

 

Jouw profiel

 • Je werkt resultaatgericht, behoudt het overzicht en je bent een echte teamplayer.
 • Je onderhoudt veelvuldig contact met stakeholders en je bent communicatief sterk.
 • Je bent analytisch en kritisch.

De functie vereist onderstaande ervaring en competenties:

 • Minimaal een afgeronde WO opleiding met 2 – 5 jaar werkervaring
 • Je hebt ervaring als Privacy Officer.
 • Je hebt kennis en ervaring in procesmanagement, informatiebeveiliging en verwerking van persoonsgegevens.
 • Je hebt een aantoonbare visie op de ontwikkelingen binnen de Privacy wetgeving, je kunt deze vertalen naar concreet privacy beleid en hebt daarbij ook concrete resultaten geboekt

 

Over WPG

WPG is het faciliterende hart van vertellend Nederland. Als onafhankelijke groep mediabedrijven met toonaangevende merken hebben wij de diepgewortelde missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. En wij geloven dat vertellers hier een grote rol in spelen.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een functie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in een dynamische en sociale werkomgeving.
 • Een functie voor 16 tot 24 uur per week tot de risico analyse is opgeleverd en vertaald naar privacy beleid. De inschatting is dat dit vier maanden zal duren. Hierna zal de functie voor 8 uur per week beschikbaar zijn met de focus op beheren van – en adviseren over privacy vraagstukken.
 • Je werkplek bevindt zich op ons moderne en lichte hoofdkantoor van WPG op de Wibautstraat in Amsterdam.
 • Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor een opleiding die je wilt volgen.
 • Reiskostenvergoeding en een prima pensioenregeling.
 • Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor de functie van Privacy Officer een marktconform salaris per maand op basis van 36 uur per week.

 

Meer weten en solliciteren?

Voel jij je aangesproken door bovenstaande? Dan ontvangen wij graag jouw reactie! Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton.

Je kunt reageren tot 27 november 2020. Op 30 november 2020 ontvang je een reactie. De eerste sollicitatieronde zal vervolgens plaatsvinden in de week van 30 november. Het gesprek zal via videobellen plaatsvinden met de HR Manager en de HR Business Partner.

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Natasja van Driel (HR Manager) via telefoon: 06 183 000 99 of via de mail: n.vandriel@wpg.nl.

 

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.