Vacatures

WPG Uitgevers, Finance Controller

Amsterdam
820x bekeken

Finance Controller

36 uur per week 

Over WPG

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven met toonaangevende merken die streven naar maximale impact, relevantie en betekenis voor de maatschappij.

Met een oorsprong in het oud-verzetsblad Vrij Nederland, in een tijd waarin onafhankelijk denken en het vrije woord bedreigd werden, zijn we ons vanuit die gedachte blijven ontwikkelen. In Nederland en Vlaanderen zijn we uitgegroeid tot een belangrijke aanjager en inspirator van generaties kritische geesten.

Door nieuwsgierig te zijn en te blijven ontwikkelen, kunnen we leren werken met nieuwe kanalen, dragers en uitingsvormen. We blijven meegroeien in de wereld van onze lezers, liefhebbers en leerlingen. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie. In de geest van onze oprichters, voor generaties van de toekomst.

Als Finance Controller maak je onderdeel uit van de afdeling Shared Service Center Finance. De afdeling is werkzaam voor Amsterdam & Tilburg en bestaat uit een Finance Manager, drie Medewerkers Royaltyadministratie en elf Medewerkers Administratie. Naast de reguliere administratieve werkzaamheden werkt het Shared Service Center continue aan de optimalisatie van de financiële processen en neem deel aan diverse projecten. De afdeling Shared Service Center Finance maakt onderdeel uit van de staf van WPG uitgevers. De Finance Manager rapporteert aan de CFO.

De functie

Werk jij accuraat en kom je graag terecht in een dynamische omgeving? Jij krijgt een baan waar je je ervaring in kwijt kunt en dagelijks nieuwe uitdagingen tegenkomt. Met ruimte en vrijheid om zelfstandig te handelen. Jij draagt zorg voor een correcte, juiste en tijdige verwerking van financiële verslaglegging conform wetgeving, om te kunnen voldoen aan de wettelijke rapportageplicht. Als ervaren financial controller met een hands-on mentaliteit ben je ook in staat om de jaarrekening samen te stellen. Je analyseert bedrijfs- en sturingsinformatie met betrekking tot de diverse WPG merken en adviseert hierover, samen met de Business  Controller.

Daarnaast ben je de achtervang voor de portefeuille van de Holdingadministratie en je draagt bij aan de verdere professionalisering van de controlfunctie. Ook inspireer je anderen door je eigen gedrevenheid. Je hebt veel contact met je directe collega’s en de Uitgevers. Plezier, laagdrempelige communicatie en transparantie vinden wij belangrijk in de samenwerking.

Je profiel

Ben jij de nauwkeurige en analytische collega met een hoog service niveau en weet jij fantastische rapportages op te leveren? Je bent een kei in het behouden van overzicht en je komt je afspraken en deadlines na. Je bent de sparringpartner van de Business Controller.

  • Je hebt een WO- of HBO-opleiding afgerond richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy.
  • Je hebt 6 tot 8 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Een behaalde RA/RC opleiding is een pré.
  • Je hebt de flexibiliteit om binnen een veranderende organisatie te zoeken naar de financieel efficiëntste manier van werken en toont daarbij lef om veranderingen te realiseren.
  • Je bent in staat om de financiële processen te optimaliseren.
  • Je hebt affiniteit met ERP systemen.
  • Je bent iemand die makkelijk contacten onderhoudt met diverse stakeholders, kunt op verschillende niveaus schakelen en weet te verbinden.
  • Je werkt zelfstandig en je kunt goed samenwerken.
  • Je bent een doorzetter, houdt ervan om resultaten te boeken en je kijkt continu naar verbetermogelijkheden, zowel binnen de eigen afdeling als in de gehele organisatie.

Wij bieden

Een functie bij een dynamisch en sociaal bedrijf en in een team van betrokken collega’s.
Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Je werkplek bevindt zich op ons moderne en lichte hoofdkantoor van WPG op de Wibautstraat in Amsterdam.

Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen, zoals een persoonlijk keuzebudget. Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie maximaal € 5.009 bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Meer weten en solliciteren?

Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton www.wpg.nl t.a.v. Bianca Louhenapessy.
Je kunt reageren tot 25 januari 2021. De eerste sollicitatieronde zal plaatsvinden op 2 en 3 februari. Het gesprek zal plaatsvinden met de Finance Manager en de HR Business Partner. Je kunt een reactie op je sollicitatie verwachten tussen 26 en 29 januari.

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Bianca Louhenapessy (Finance Manager) via telefoon: 06-38326484 of via de mail: B.Louhenapessy@wpg.nl

 

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.