WPG Media, UX Strateeg/Designer

UX Strateeg/Designer – WPG Media

36 uur per week, Amsterdam

 

Het eCommerce team zoekt per direct een nieuwe UX strateeg/designer. Raak jij gefrustreerd van een slechte user experience en heb je een heldere visie over hoe je dit moet aanpakken? Dan willen we graag met je praten!

Wat houdt het werk in?

Als UX strateeg/designer vertaal je klantbehoeften naar prettige, gebruiksvriendelijke digitale diensten. Dit doe je door data en gebruikersinzichten te vertalen in schetsen, wireframes, prototypes en visual designs. Je werkt hiervoor nauw samen met Product Owners, CRO specialisten, Developers en andere UX designers om continu klantervaringen te verbeteren.

 • Je vertaalt de business strategie door naar een complete UX strategie én werkt gebruiksvriendelijke designs uit met andere UX designers.
 • Je bent actief bezig met UX research en werkt in het CXO team samen met CRO, Analytics en development om de customer journey te verbeteren
 • Je adviseert en zorgt voor een eenduidige werkwijze op gebied van UX en borgt de kwaliteit en ontwikkeling van de andere UX/UI designers.

De functie vereist onderstaande ervaring en competenties:

 • 5+ jaar werkervaring als UX/UI designer
 • Afgeronde HBO opleiding in de richting van Communicatie en Multimedia Design, Web- en Interaction design of vergelijkbaar
 • Ervaring met Sketch, Invision, Figma en/of Adobe CC
 • Affiniteit met CXO/CRO en persuasive design
 • Comfortabel in het gebruik van online analytics en usability tools (Google Analytics, Hotjar, Heap Analytics, UsabilityHub)

Over eCommerce

Het eCommerce team is recent opgericht en werkt voor alle WPG merken. Met twee product teams zijn we continu bezig met de ontwikkeling van de verschillende websites, adviseren we over innovatie en groeikansen en dragen we een belangrijke rol in de groei van de digitale omzet.

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediamerken met de gezamenlijke missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij.

Wat bieden wij jou?

 • Een fulltime functie bij een sterk veranderende organisatie in een team van gepassioneerde collega’s. Je werkt met meer dan 20 collega’s die allemaal vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren aan het verdere digitale succes van WPG.
 • Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling
 • Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie minimaal € 2.903,37 en maximaal € 4.413,36 op basis van fulltime werken (36 uur).

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl

Medewerkers die bij ons in dienst zijn kunnen op deze vacature solliciteren via hr@wpg.nl

Het gesprek zal plaatsvinden met het Hoofd eCommerce en een UX designer.

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Sebastiaan Goed, Hoofd eCommerce via 06-14979915 of sebastiaan.goed@wpg.nl

Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.