WPG Media, Editorial Manager Online – Happinez & Yoga Magazine

Editorial Manager Online – Happinez & Yoga Magazine

36 uur per week, Amsterdam

 

Het succesvolle merk Happinez groeit sterk en de ambities zijn groot. Om ons daarbij te helpen, zoeken wij per direct een ijzersterke Editorial Manager Online. Ook Yoga Magazine valt onder deze uitgeeftak. Is alles online jouw specialisme in het mediavak? Dan hebben we dé baan voor jou.


Wat houdt het werk in?

Als Editorial Manager Online heb je een overkoepelende functie. Online ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de merkstrategieën van Happinez en Yoga Magazine naar een redactionele online contentstrategie, het behalen van de online KPI’s, projectplanning, budgetbeheer en je geeft dagelijkse leiding aan de content managers en online (freelance) redacteuren.

Je maakt bovendien onderdeel uit van het strategische uitgeefteam, waarin de managers van alle disciplines vertegenwoordigd zijn. Je rapporteert aan de hoofdredacteur van Happinez en Yoga en bent als creatief en commercieel mastermind een interessante gesprekspartner zijn voor je collega’s. Je bent aanspreekpunt voor de printredactie, marketing en sales collega’s

 • Je zorgt dat de online presence van Happinez en Yoga Magazine inhoudelijk, effectief en innovatief blijft
 • Samen met het team zorg je voor een strategie achter de inspirerende contentfeed op onze websites en social kanalen
 • Je stelt de online strategie en begroting op, in samenwerking met digital marketing manager
 • Je geeft dagelijks leiding aan de content managers en de bijhorende teams
 • Je laat het uniek bereik en traffic websites en social kanalen groeien
 • Je bent verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven en zorgt dat ze groeien in bereik
 • Je draagt bij aan innovatie en optimalisatie i.s.m. digital marketing manager
 • Je ondersteunt de hoofdredacteur en brand manager in het bepalen van de strategische koers van de online merkextensies.


De functie vereist onderstaande ervaring en competenties:

 • Je hebt grondige ervaring in een soortgelijke functie, hebt een redactionele en commerciële online achtergrond in de media en ziet hierdoor nieuwe digitale mogelijkheden voor Happinez en Yoga Magazine.
 • Je bent creatief en op de hoogte van de laatste online trends.
 • Je weet de tone of voice van onze doelgroepen te raken – en daarmee onze online volgers te binden en online de merken te verstevigen.
 • Je bent bekend met ons portfolio, staat open minded in het leven en bereid je verplaatsen in de wereld van Happinez en Yoga Magazine.
 • Je bent georganiseerd en hebt ervaring met het opstellen van lange termijnstrategieën en planningen. Je weet hoe je processen en het team moet bijsturen om de gegeven doelstellingen te halen.
 • Je weet hoe te schakelen tussen marketing, sales, adverteerders en redactie. Je hebt senioriteit en een natuurlijk leiderschap.
 • Minimaal vier jaar aantoonbare ervaring met het aansturen, produceren en samenstellen van pakkende online content
 • Ervaring met WordPress, Google Analytics en SEO is een must


Wat bieden wij jou:

Een spilfunctie bij twee mooie mediamerken. We bieden je een prettige en inspirerende werkplek waarin je vanuit jouw expertise volledig mag bijdragen aan het realiseren van de ambities van Happinez, Yoga en WPG Media. Het kernteam bestaat uit 25 fijne collega’s en de sfeer is familiair en creatief. Onze plannen zijn groots en jij kunt daar deel van uitmaken. Het betreft een parttime functie (32 uur p/w in overleg) op de redactie van Happinez.


Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl.

Medewerkers die bij ons in dienst zijn kunnen op deze vacature solliciteren door een mail te sturen naar hr@wpg.nl

Je kunt reageren tot 26 november.
De eerste sollicitatieronde zal plaatsvinden begin november. Het gesprek zal plaatsvinden met Eveline Helmink (hoofdredacteur) en Malou Hoes (Brand director Happinez & Yoga a.i.) .

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Eveline Helmink, Eveline.helmink@happinez.nl

Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.