Vacatures

WPG Kindermedia, Traffic coördinator Kinderboeken (24 uur – tijdelijk)

Amsterdam
1.082x bekeken

Wil jij graag meewerken aan het maken van bijzondere, kwalitatieve kinderboeken voor kinderen van 0 tot 15 jaar? Dan is WPG Kindermedia op zoek naar jou.

Traffic coördinator Kinderboeken (24 uur – tijdelijk)

Voor uitgeverij Leopold zijn wij van half november 2019 t/m eind april 2020 i.v.m. zwangerschapsvervanging op zoek naar een enthousiaste en ervaren freelance traffic coördinator, liefst met bureauredactionele vaardigheden.

De functie
Als traffic coördinator plan, coördineer en bewaak je de totale procesgang van manuscript tot een productie gereed boek. Je bent leidend in en verantwoordelijk voor de planning en het samenkomen van tekst, beeld en vormgeving. De proactieve schakel tussen redactie en productie.

Je werkt nauw samen met de productiebegeleider, redactie en andere betrokken partijen. Je selecteert leveranciers (vormgevers, DTP’ers, fotografen en illustratoren), maakt prijsafspraken binnen het goedgekeurde budget en bewaakt de kwaliteit.

Daarnaast draagt de traffic coördinator zorg voor de beeldredactie, d.w.z. de selectie, ontwikkeling, samenstelling en afstemming van boekomslagen, catalogi, displays e.d. Hieronder valt ook de verantwoordelijkheid voor het beeldarchief en het verwerven van de rechten op beeldmateriaal. Je werkt nauw samen met de bureauredacteuren en het secretariaat van Leopold en je rapporteert aan de uitgever.

Aangezien we in een klein team werken, is het prettig als je gewend bent om revisie-proeven en plotters na te kijken, zodat je tijdens grote drukte de redactie kunt ondersteunen.

Profiel

  • Je hebt een relevante, afgeronde hbo-opleiding
  • Je hebt drie jaar relevante werkervaring opgedaan in een algemene (kinder-)boekenuitgeverij
  • Je hebt ervaring met de werkzaamheden rondom beeldredactie en vormgeving
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift foutloos
  • Je combineert organisatietalent met een flexibele en oplossingsgerichte instelling
  • Je bent ondernemend en communicatief zeer vaardig
  • Je kunt goed werken met deadlines en bewaakt de planning

Wij bieden
Een inspirerende, prettige werkomgeving in een leuk bedrijf in Amsterdam. Je werkt in een klein redactieteam.
De 24 uur wordt verdeeld over 3 dagen. Je werkdagen zijn op maandag, dinsdag en donderdag.

Over WPG Kindermedia en Leopold
Leopold is onderdeel van WPG Kindermedia en geeft boeken uit voor alle leeftijden, van baby tot en met jongvolwassene, poëzie en bijzondere non-fictie-uitgaven. Leopold werkt bij veel uitgaven samen met musea, instellingen of de overheid. Onder Leopold vallen ook de boekuitgaven van Young & Awesome en Witte Leeuw.

Interesse?
Solliciteer dan voor 2 september via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Claudia van der Werf (Traffic coördinator) of Manja Heerze (Uitgever) via 020 5511 250. In verband met de tussenliggende vakantie zal je na 2 september een terugkoppeling op je sollicitatie ontvangen.

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.