Vacatures

WPG Kindermedia, stagiair(e) redactie

Amsterdam
364x bekeken

WPG Kindermedia zoekt een:

Stagiair(e) Redactie

Minimaal 4 maanden, voor 3 of 4 dagen per week, startdatum vanaf 1 juli 2019

Type stage: Meeloopstage met eventueel ruimte voor (afstudeer)onderzoek. Studenten HBO en WO kunnen reageren, en ook net afgestudeerden die een werkervaringsplek zoeken. In overleg kijken we naar jouw leerdoelen.

Een goed verhaal is hét uitgangspunt van de activiteiten van WPG Kindermedia. Wij zijn marktleider op het gebied van Kinderboeken en brengen daarnaast luisterboeken, spellen, lespakketten, merchandising, films en televisieprogramma’s. Onder WPG Kindermedia vallen de kinderboekenuitgeverijen Leopold, Ploegsma en Condor. We geven een breed scala aan kinderboeken uit, zowel hedendaagse, zoals Dolfje Weerwolfje, Mees Kees, De Gorgels, De regels van Floor en Dog Man, als klassiekers zoals de boeken van Astrid Lindgren en Tonke Dragt.

Ben jij open, enthousiast en heb je gevoel voor taal? Vind je het leuk om alle facetten van een boekenredactie te leren kennen? En wil je elke dag werken tussen de mooiste verhalen en tekeningen? Dan ben je bij WPG Kindermedia op de juiste plek!

Tijdens de stage ga jij:
– Actief meedenken over nieuw uit te geven boeken
– Binnengekomen manuscripten lezen en beoordelen
– Manuscripten redigeren en proeven corrigeren
– De redactie ondersteunen bij het dagelijkse reilen en zeilen

Wij bieden:
Als stagiair(e) bij WPG Kindermedia draai je mee op de redacties van Leopold, Ploegsma en Condor en draag je bij aan het uitgeven van onze boeken. Verwacht een dynamische en inspirerende stageplek waar je veel ervaring op kunt doen en een brede kijk kunt ontwikkelen op alle facetten van het uitgeversvak. We bieden een stagevergoeding van € 350,- per maand op basis van 36 uur.

Interesse?
We maken graag kennis met jou! We zijn benieuwd wie je bent, wat jouw lievelingsboek is en waar jouw talenten liggen. Stuur je cv en een korte motivatiebrief via de sollicitatiebutton. Wie weet nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.