WPG Kindermedia, Stagiair marketing & publiciteit

 WPG Kindermedia zoekt een stagiair

32 uur per week, Amsterdam

 

 

Aanvang:          juni 2022
Duur:                5 tot 6 maanden, voor 4 dagen per week
Type stage:      Stage met eventueel ruimte voor (afstudeer)onderzoek/werkervaringsplek.
Studenten MBO, HBO en WO en net afgestudeerden kunnen reageren. In
overleg kijken we naar jouw leerdoelen en welke taken daar bij passen.

 

Ben jij communicatief vaardig en heb je een vlotte pen? Vind je het leuk om snel te schakelen tussen verschillende werkzaamheden en situaties? En wil je elke dag werken tussen de mooiste verhalen en tekeningen? Dan ben je bij WPG Kindermedia op de juiste plek!

Wat houdt het werk in?

Tijdens de stage ga je:
– actief meedenken over de contentkalender voor onze social media kanalen;
– meedenken en -schrijven voor onze website Kinderboeken.nl;
– persberichten schrijven en versturen en contact onderhouden met persrelaties;
– nieuwsbrieven samenstellen en uitsturen;
– helpen bij het organiseren van boekpresentaties, beurzen en andere events;
– actief aan de slag met ons Kinderpanel van 100 enthousiaste kinderen.

Het is een pré als je handig bent met Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s zodat je ons kunt helpen met het opmaken van social content.

 

Over WPG Kindermedia

Een goed verhaal is hét uitgangspunt van de activiteiten van WPG Kindermedia. Wij zijn marktleider op het gebied van kinderboeken en brengen daarnaast luisterboeken, spellen, lespakketten, merchandising, films en televisieprogramma’s. Onder WPG Kindermedia vallen de kinderboekenuitgeverijen Leopold, Ploegsma, Witte Leeuw, Condor en Zwijsen. We werken voor merken als Dolfje Weerwolfje, Mees Kees, De Gorgels, Dog Man, Kikker, Pieter Konijn. En beheren de website Kinderboeken.nl.

WPG Kindermedia maakt onderdeel uit van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven en toonaangevende merken met de missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent.

 

Wat bieden wij jou?

Als stagiair bij WPG Kindermedia ondersteun je de afdeling Marketing & Publiciteit en draag je bij aan de promotie van onze uitgeverijen, merken en producten. Verwacht een dynamische en inspirerende werkplek waar je veel ervaring op kunt doen. Niet alleen op het gebied van marketing, het is ook mogelijk om (tijdelijk) mee te werken op andere afdelingen, zoals sales, productie of de redactie. We bieden een stagevergoeding van € 350,-  bruto per maand op basis van 32 uur. Wij zijn gehuisvest in het transparante mediahuis aan de Wibautstraat in Amsterdam

Meer weten en solliciteren?

We maken graag kennis met jou! We zijn benieuwd wie je bent, wat jouw lievelingsboek is en waar jouw talenten liggen. Stuur je cv en een korte motivatiebrief via de sollicitatiebutton. Wie weet nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

Wil je meer informatie over de stage? Mail of bel dan naar Fleur Elsnerus: fleur.elsnerus@wpgmedia.nl / 06 38 32 65 21

 

 

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.