WPG Kindermedia, Medewerker Sales Support

Medewerker Sales Support – WPG Kindermedia Amsterdam

32 uur per week

Wil jij werken in een  gedreven en gezellig verkoopteam bij een creatieve organisatie in het hartje van Amsterdam? De afdeling Verkoop van WPG Kindermedia zoekt een communicatief vaardige, klantgerichte en enthousiaste Medewerker Sales Support. Herken jij je in onderstaand profiel? Dan kijken we uit naar je reactie!

Wat houdt het werk in?

In deze functie ondersteun je de verkoop afdeling van WPG Kindermedia met backoffice- en service taken ter ondersteuning van de accountmanagers (2). Het verkoopteam van WPG Kindermedia bestaat uit vijf mensen en werkt nauw samen met de uitgevers, redacties en de marketingafdeling.

Je houdt je o.a.. bezig met:

 • Commerciële taken ter ondersteuning van de accountmanagers, zoals het doen van aanbiedingen aan klanten, het maken van klantmappen, het uitwerken van voorstellen.
 • Het afhandelen van mails die binnenkomen via onze verkoop@wpgmedia.nl. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen en het invoeren van orders van klanten en het beantwoorden van verkoop gerelateerde vragen van collega’s,
 • Het maken van assortimentslijsten, het uitbreiden van onze relatiebestanden en het maken en versturen van commerciële mailings.
 • Het maken van beursboeken (bestellijsten) en het voorbereiden van en deelnemen aan beurzen.
 • Het versturen van aanbiedingsprospectie, leesexemplaren en andere opgevraagde materialen naar onze klanten.
 • Het beantwoorden van verkoop gerelateerde vragen met betrekking tot kinderboeken.nl

De functie vereist de volgende ervaring en competenties

Je bent het aanspreekpunt voor klanten via mail en telefoon. We verwachten dan ook dat:

 • Je servicegericht bent,
 • Je mondelinge en schriftelijke vaardigheden uitstekend zijn,
 • Je creatief en commercieel denkend bent,
 • Je evenzeer vlot als nauwkeurig kan werken,
 • Je collegiaal bent ingesteld en het fijn vindt om zowel interne als externe vragen en problemen op te lossen, waarbij je niet schroomt om op onderzoek uit te gaan en vragen te stellen als je iets niet weet.

Over WPG Kindermedia

WPG Kindermedia is een uitgeefhuis voor bekende kinderboekenuitgeverijen als Condor, Leopold en Ploegsma. Met bekende characters als De Gorgels, Dog Man, Kikker, Mees Kees en Dolfje Weerwolfje en klassiekers als Pippi Langkous zijn wij marktleider op het gebied van kinderboeken. Wij vertegenwoordigen ook de boeken van Zwijsen, Standaard Uitgeverij en Usborne. Naast kinderboeken brengen wij luisterboeken, spellen, lespakketten, tijdschriften, theatervoorstellingen, tv programma’s en merchandising uit. WPG Kindermedia biedt is een dynamische werkplek met bevlogen collega’s.

WPG Kindermedia maakt onderdeel uit van WPG uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven en toonaangevende merken met de missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent.

Wat bieden we?

 • Een parttime functie (32 uur) in een leuk team, bij een dynamisch en sociaal bedrijf, gehuisvest in het transparante mediahuis aan de Wibautstraat in Amsterdam.
 • De kans om je talenten in te zetten voor onze prachtige boeken in een team van betrokken collega’s.
 • Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.
 • Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie minimaal €2.368,73,- en maximaal €2.992,10,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Meer weten en solliciteren?

Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl

Medewerkers die bij ons in dienst zijn kunnen op deze vacature solliciteren via hr@wpg.nl.

Je kunt reageren tot vrijdag 7 januari 2022. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 10 januari 2022, met Vanessa Storm de Grave, Commercieel Manager en een collega van de Verkoopafdeling.

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Vanessa Storm de Grave via vanessa.stormdegrave@wpgmedia.nl

 

Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.