WPG Kindermedia, Junior online marketeer

Junior online marketeer

32/ 36 uur per week, Amsterdam

 

De afdeling Marketing van WPG Kindermedia zoekt per november een nieuwe Junior online marketeer.

Voel jij je helemaal thuis in de online wereld en heb je commercieel inzicht? En ben je ook nog eens gek op kinderboeken én analyseer je met plezier online campagnes? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt het werk in?

Als Junior online marketeer maak je samen met ons het platform kinderboeken.nl tot een nóg groter succes.

Je doet de webredactie, schrijft artikelen, werkt publicaties uit en zet deze online. Daarnaast optimaliseer en vernieuw je de boekpagina’s en themapagina’s en voeg je boeken aan de website toe.

Je assisteert bij het beheren en optimaliseren van doorlopende campagnes en advertenties (via o.a. Facebook, Instagram en Google). Ook werk je mee aan online marketingcampagnes, e-mailmarketing en zet je leadcampagnes op. En je bent het aanspreekpunt voor de externe klantenservice, om onze klanten zo snel en goed mogelijk verder te helpen.


De functie vereist onderstaande ervaring en competenties:

  • Je hebt al ervaring met vergelijkbare werkzaamheden opgedaan, maar wil graag meer leren en jezelf verder ontwikkelen.
  • Je bent creatief, maar kan ook volgens de SEO-richtlijnen schrijven.
  • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig, een aanpakker en een teamplayer.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je weet wat online werkt en vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.
  • Je weet waar je onze doelgroepen bereikt en hoe je hen aanspreekt.

Over WPG Kindermedia

WPG Kindermedia is het uitgeefhuis voor bekende kinderboekenuitgeverijen als Condor, Leopold en Ploegsma. Met bekende characters als De Gorgels, Dog Man, Kikker, Mees Kees en Dolfje Weerwolfje en klassiekers als De brief voor de koning en Pippi Langkous zijn wij marktleider op het gebied van kinderboeken. Wij vertegenwoordigen ook de boeken van Zwijsen, Standaard Uitgeverij en Usborne.

WPG Kindermedia maakt deel uit van WPG uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven en toonaangevende merken met de missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent.


Wat bieden wij jou?

  • Een fulltime functie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid bij een dynamisch en sociaal bedrijf, gehuisvest in het transparante mediahuis aan de Wibautstraat in Amsterdam. Er is ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken wanneer het werk dat toelaat.
  • Een salaris in schaal 5 van minimaal € 2.368,- en maximaal € 2.992,- afhankelijk van ervaring en leeftijd.
  • De kans om je talenten in te zetten voor ons groeiende platform en onze prachtige boeken in een team van betrokken collega’s. Het marketingteam van WPG Kindermedia bestaat uit zes mensen en werkt nauw samen met de redacties en de salesafdeling.
  • Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.
  • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Meer weten en solliciteren?

Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!  Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl

Medewerkers die bij ons in dienst zijn kunnen op deze vacature solliciteren via Insite.

Je kunt reageren tot 28 oktober 2021. De eerste sollicitatieronde zal plaatsvinden in de week van 8 november. Het gesprek zal plaatsvinden met Ilse van der Zee [marketing manager] en Karlijn Leenders [online marketeer]. Je kunt een reactie op je sollicitatie verwachten tussen 29 oktober en 2 november.

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ilse van der Zee via ilse.vanderzee@wpgmedia.nl

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.