Vacatures

WPG Kindermedia, Junior Accountmanager

Amsterdam
765x bekeken

Voor de afdeling Verkoop van WPG Kindermedia zijn wij op zoek naar een:

Junior Accountmanager – WPG Kindermedia

36 uur per week (5 maanden), Amsterdam

 

Barst jij van de energie, ben jij resultaatgericht en wil je op een creatieve manier met ons meedenken over hoe we de boeken van De Gorgels, Floor, Dog Man en andere topmerken onder de aandacht kunnen brengen van onze klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken voor de zwangerschapsverlofvervanging een tijdelijke collega op de afdeling Verkoop bij WPG Kindermedia per 1 mei 2021. Je maakt 5-6 maanden deel uit van een hecht team, waarin je de kans krijgt om je successen te behalen, je netwerk te verbreden, dingen te proberen en je zo verder te ontwikkelen

Wat houdt het werk in?

Voor jouw klanten ben jij het eerste aanspreekpunt. De volgende werkzaamheden komen hierbij kijken:

 • Actief klanten benaderen met acties, voorstellen en aanbiedingen.
 • Uitbreiden van het klantenbestand door middel van telefonische acquisitie.
 • Optimaal service verlenen aan klanten, telefonisch en via e-mail.
 • Klantbestellingen nalopen van nieuw te verschijnen titels en maximeren daar waar je kansen ziet.
 • Je voert verkoopgesprekken op beurzen, helpt bij de organisatie van klantdagen en representeert WPG Kindermedia in voorkomende gevallen bij belangrijke evenementen zoals prijsuitreikingen etc.,
 • Klantendatabase bijhouden, verwerken retouraanvragen en zorgen dat klantinformatie up-to-date blijft.

Je werkt een-op-een samen met onze accountmanager en maakt deel uit van een hecht en enthousiast team waar eigen inbreng en ontwikkeling wordt aangemoedigd. Het salesteam bestaat uit twee collega’s binnendienst, de accountmanager en de commercieel manager.

De functie vereist onderstaande ervaring en competenties:

 • Je bent resultaatgericht en houdt van verkopen.
 • Je bent inlevend en beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen.
 • Je bent analytisch, een teamplayer met een positieve instelling en je hebt veel creatieve ideeën.
 • Je bent zorgvuldig in administratieve taken en punctueel in het nakomen van afspraken.
 • Je beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Over WPG Kindermedia

WPG Kindermedia is een uitgeefhuis voor bekende kinderboekenuitgeverijen als Condor, Leopold en Ploegsma. Met bekende characters als De Gorgels, Dog Man, Kikker, Mees Kees en Dolfje Weerwolfje en klassiekers als Pippi Langkous zijn wij marktleider op het gebied van kinderboeken. Wij vertegenwoordigen ook de boeken van Zwijsen, Standaard Uitgeverij en Usborne.

WPG Kindermedia maakt onderdeel uit van WPG Uitgevers heeft een rijke historie, met een oorsprong in het oud-verzetsblad Vrij Nederland. In Nederland en Vlaanderen stimuleren we met onze merken inmiddels dagelijks miljoenen mensen te groeien in denken en doen. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie.

We zijn als mediabedrijf volop in ontwikkeling. Ondernemend en innovatief met een wendbare organisatie. Betrokkenheid, vakkundigheid en werkplezier van de WPG medewerkers zijn onverminderd belangrijk.

Wat bieden wij jou?

 • Een fulltime functie bij een dynamisch en sociaal bedrijf in een team van betrokken collega’s, gehuisvest in het transparante mediahuis aan de Wibautstraat in Amsterdam. Op dit moment werken we vanuit huis.
 • Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.
 • Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie minimaal € 2345 en maximaal € 2962 bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl of mail naar hr@wpg.nl.

Medewerkers die bij ons in dienst zijn kunnen op deze vacature solliciteren via Insite.

Je kunt reageren tot 9 april 2021. De eerste sollicitatieronde zal plaatsvinden op in de week van 12 april met Vanessa Storm de Grave (Commercieel Manager) en Martine Aspeslagh (accountmanager).

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Martine Aspeslagh martine.aspeslagh@wpgmedia.nl of bellen 06 38 12 46 09. Meer informatie over onze uitgeverijen is te vinden op www.kinderboeken.nl.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.