Vacatures

WPG Kindermedia, creatieve en commerciële Marketeer

824x bekeken

Ben jij creatief, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op marketinggebied en krijg je er energie van om elke dag onze mooie kinderboeken onder de aandacht te brengen?

 Uitgeverij WPG Kindermedia is op zoek naar een:

 

creatieve en commerciële Marketeer

32 uur

Jij zet Dog Man in de markt met Donald Duck als mediapartner, je komt met ideeën om Floor breed onder de aandacht te brengen en je maakt plannen voor de strategie van ons nieuwe instagram account. Zomaar een greep uit wellicht jouw toekomstige takenpakket.

In deze rol zorg jij voor zowel de marketing- als PR-activiteiten van onze kinderboeken. Hierbij speelt het onderhouden van contact met auteurs, illustratoren, influencers en pers een belangrijke rol. Je werkt nauw samen met de uitgevers, je collega’s uit het marketingteam en het salesteam om tot de meest optimale aanpak te komen.

 

Werkzaamheden

 • Vanuit jouw expertise maak je promotie- en marketingplannen en zorg je tevens voor de uitvoering hiervan.
 • Je zorgt voor de meest optimale PR- strategie en planning.
 • Je onderhoudt contact met influencers.
 • Je hebt nauw contact met auteurs en illustratoren over hun wensen en ideeën en houdt ze op de hoogte van de PR- en marketing activiteiten.
 • Je organiseert promotionele events zoals boekpresentaties en signeersessies en begeleidt de auteurs tijdens deze events.
 • Je levert input voor de strategie van onze online kanalen en zet ons nieuwe instagram account op.
 • Je beheert onze content kalender, de facebookpagina en schrijft aantrekkelijke teksten voor onze social kanalen en kinderboeken.nl.Jij

 

Jij

 • Je bent klaar voor de 2de stap in jouw loopbaan en hebt enkele jaren ervaring met vergelijkbare werkzaamheden.
 • Google Adwords, Google Analystics en facebook advertising hebben geen geheimen voor je.
 • Je komt met de leukste ideeën om onze prachtige boeken onder de aandacht te brengen waarin je ook jouw commerciële inzicht meeneemt.
 • Jij weet waar en hoe je influencers bereikt en vindt het leuk om dit netwerk verder bij ons uit te bouwen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een organisatietalent.
 • Je hebt affiniteit met kinderboeken en weet als geen ander hoe je onze diverse doelgroepen aanspreekt.

 

Wat wij bieden

Een inspirerende, prettige werkomgeving in een leuk bedrijf in Amsterdam. Je werkt in een team van 4 marketeers en rapporteert aan de marketing manager

Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie een salaris van minimaal € 2.250, – en maximaal      € 3.600,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

 

Over WPG Kindermedia

WPG Kindermedia is het uitgeefhuis van Leopold, Ploegsma, Condor en Zwijsen. Met merken als Dolfje Weerwolfje, De Gorgels, Kikker, Woezel & Pip, Mees Kees, Floor en Dog Man is WPG Kindermedia een van de belangrijkste spelers in de kinderboekenmarkt in zowel Nederland als België.

 

Interesse?

Solliciteer dan voor 24 oktober via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ilse van der Zee, marketing manager 06 474 22 755.

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.