Uitgeverij Zwijsen, Vacature Solution Architect

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken en leerspellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. De bekende characters van de merken nijntje, Woezel & Pip, Uk & Puk, Rompompom, Veilig leren lezen, Semsom, Dolfje Weerwolfje en De Gorgels vergroten het lees- en speelplezier. Ook Loco – hét meest gebruikte zelfcorrigerende leerspel sinds 1968 – wordt bij Zwijsen gemaakt.

 

 

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

 

Solution Architect

32 – 36 uur per week

Wat houdt dat in?

De Solution Architect voert regie op de software ontwikkeling om een basis te creëren voor stabiele en efficiënte processen en datastromen. Hij/zij ziet erop toe dat de software ontwikkeling voldoet aan bedrijfseisen op het gebied van security, stabiliteit en performance. Hij/zij analyseert waar risico’s en incidenten kunnen ontstaan en doet voorstellen om deze te minimaliseren. De Solution Architect waarborgt een toekomstbestendige ICT-architectuur binnen de afgestemde kosten.

 

 

Jouw taken zijn o.a.:

 • Vaststellen van technische standaarden, uitgangspunten en principes die richting geven aan de keuzes voor hardware en software binnen ICT, systemen en informatievoorziening m.b.t. het online platform van Zwijsen applicaties.
 • Zorgen voor standaardisatie conform de architectuurprincipes en de daarmee samenhangende reductie in complexiteit, risico’s, incidenten en kosten.
 • Aanspreekpunt voor het testteam en de Developers bij het schrijven van geautomatiseerde testen en het proces voor het uitvoeren van functionele testen.
 • Aanspreekpunt voor DevOps engineers voor het verbeteren van het geautomatiseerde ontwikkel-, test- en bouwproces
 • Het begeleiden van de verschuiving naar meer cloudnative software ontwikkeling en technisch aanspreekpunt voor onze cloudpartners.
 • Voorstellen doen in het toepassen van bestaande libraries en frameworks
 • Samen met de Product Owners verantwoordelijkheid nemen voor verbetering van de kwaliteit van onze applicaties met betrekking tot security, stabiliteit en performance

 

We zijn op zoek naar een collega die:

 • Een afgeronde WO of HBO-opleiding heeft met minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • beschikt over generalistische kennis omtrent software ontwikkeling gericht op cloud, CI/CD, MS-SQL, C# en frontend technologie;
 • deze kennis zodanig heeft ontwikkeld dat hij/zij regie kan voeren op de teams die applicaties ontwikkelen;
 • beschikt over prettige communicatieve vaardigheden met een positief kritische instelling, waarbij je overtuigend je verhaal kunt overbrengen;
 • beweging kan brengen in het team en hierin zichtbaar en betrokken bent.
 • toegankelijk is voor klanten en collega’s.

 

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor een opleiding die je wilt volgen. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Voor deze vacature werken wij samen met Recruit Forces. Solliciteer door je cv én motivatie te sturen naar akalhouri@recruitforces.nl t.a.v. Arjan Kalhouri. Nog vragen over de functie? Bel dan met Arjan op 06 26 14 63 44.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.