Uitgeverij Zwijsen, Vacature Projectleider Digitale Ontwikkeling

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken en leerspellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. De bekende characters van de merken nijntje, Woezel & Pip, Uk & Puk, Rompompom, Veilig leren lezen, Semsom, Dolfje Weerwolfje en De Gorgels vergroten het lees- en speelplezier. Ook Loco – hét meest gebruikte zelfcorrigerende leerspel sinds 1968 – wordt bij Zwijsen gemaakt.

 

 

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

 

Projectleider digitale ontwikkeling

32-36 uur per week

 

Wat houdt dat in?

Uitgeverij Zwijsen maakt o.a. educatieve methodes voor het basisonderwijs. Dit zijn grote projecten die op een binnen Zwijsen afgesproken werkwijze van projectmatig werken worden gerealiseerd. Als Projectleider digitale ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en begeleiden van de digitale projecten van Zwijsen. Je werkt hierbij direct samen met de content realisatieteams. In verschillende fasen van het project ben jij dé sturende factor om op die manier ervoor te zorgen dat de kosten, omvang, tijd en kwaliteit geborgd zijn.

 

Jouw taken zijn o.a.:

 • Voorbereiden en begeleiden van realisatie van digitale projecten;
 • Inventariseren van kansen voor procesverbetering voor digitale en afdeling overstijgende projecten;
 • Het initiëren en begeleiden van deze optimalisatieprojecten;
 • Het beheren en administreren van budgetten voor de afdeling digitale ontwikkeling;
 • Ondersteunen bij het vinden van developers en testers voor de scrumteams en fungeren als gesprekspartner voor onze leveranciers;
 • Beheren van centrale mailboxen voor de afdeling digitale ontwikkeling en het optimaliseren van informatiestromen.

 

We zijn op zoek naar een collega die:

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring heeft met managen van complexe projecten én stakeholdermanagement;
 • Kennis heeft van het (educatieve) uitgeefvak, waarbij ervaring met agile werken een pré is;
 • Over hbo werk- en denkniveau beschikt;
 • Zeer communicatief is;
 • Analytisch en oplossingsgericht is.

 

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Solliciteer door je cv én motivatie uiterlijk 15 oktober 2021 te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Annemieke Verschuren. Nog vragen over de functie? Bel dan met John Oostrom op 06 27 85 10 55. Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.