Uitgeverij Zwijsen, Vacature Methode Expert

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken en leerspellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. De bekende characters van de merken nijntje, Woezel & Pip, Uk & Puk, Rompompom, Veilig leren lezen, Semsom, Dolfje Weerwolfje en De Gorgels vergroten het lees- en speelplezier. Ook Loco – hét meest gebruikte zelfcorrigerende leerspel sinds 1968 – wordt bij Zwijsen gemaakt.

 

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

Methode Expert

36 uur per week (fulltime)

Wat houdt dat in?

Als Methode Expert creëer en onderhoud jij een netwerk van scholen, stichtingen en andere onderwijspartijen. Je doet dit  binnen je eigen rayon. Jij bent dé persoon binnen Zwijsen die scholen adviseert over onze leermiddelen en ons trainingsaanbod. Met jouw gedrevenheid en enthousiasme genereer jij verkoop én bied je ondersteuning aan scholen om de klanttevredenheid te verhogen.

We zijn voor deze vacature op zoek naar kandidaten woonachtig in verschillende delen van het land.

Wat houdt de functie in?

 • Jij bent hét commerciële gezicht van Zwijsen in jouw rayon, ook als sparringpartner voor onze leveranciers.
 • Je waardeert en classificeert leads, en zorgt voor up to date verkoopinformatie en rapporteert hierover in ons CRM.
 • In jouw rayon bouw en onderhoud je een netwerk van allerlei onderwijspartijen, waaronder scholen en stichtingen.
 • Je inventariseert de klantbehoeften, commerciële kansen en bent creatief in het bedenken van innovatieve verkoopmogelijkheden.
 • Je bent op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Je stelt jaarlijks een plan daarvoor op, om het vervolgens uit te voeren en te bewaken.
 • Het organiseren van beurzen, bijeenkomsten en verkooppresentaties voor scholen en stichtingen, zowel online als fysiek.
 • Naast het samenwerken met je collega-Methode Experts en interne afdelingen, heb jij een signaalfunctie voor de behoeftes van de klant en van onze organisatie zodat wij onze producten en diensten kunnen optimaliseren.
 • Je rapporteert aan de salesmanager.

 

Wij zoeken:

 • Een echte ondernemer: je vindt het leuk om een netwerk op te zetten en uit te bouwen en haalt energie uit het commercieel in de markt zetten van nieuwe (onderwijs)producten.
 • Een collega die over hbo werk- en denkniveau beschikt en in het bezit is van een rijbewijs B.
 • Affiniteit/ervaring met het onderwijs is een pré.
 • Je bent een positieve teamplayer en een enthousiaste gesprekspartner, zowel intern als extern.

 

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor een opleiding die je wilt volgen.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Voor deze vacature werken wij samen met Recruit Forces. Solliciteer door je cv én motivatie te sturen naar akalhouri@recruitforces.nl t.a.v. Arjan Kalhouri. Nog vragen over de functie? Bel dan met Arjan op 06 26 14 63 44.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.