Uitgeverij Zwijsen, Vacature Coördinator Trainingen

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij het ontdekken van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken en leerspellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. De bekende characters van de merken nijntje, Woezel & Pip, Uk & Puk, Rompompom, Veilig leren lezen, Semsom, Dolfje Weerwolfje en De Gorgels vergroten het lees- en speelplezier. Ook Loco – hét meest gebruikte zelfcorrigerende leerspel sinds 1968 – wordt bij Zwijsen gemaakt.

 

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

 

Coördinator Trainingen

36 uur per week (fulltime)

Wat houdt dat in?

Scholen hebben regelmatig behoefte aan starttrainingen en verdiepende trainingen bij onze lesmethodes. Deze trainingen worden ontwikkeld en gegeven door externe partijen als Onderwijsadviesdiensten en Onderwijsbegeleidingsdiensten (OAD’s en OBD’s). De Coördinator Trainingen maakt inhoudelijke en commerciële afspraken met deze externe partijen en is verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en tijdige ontwikkeling van de trainingen. De functie van Coördinator Trainingen is nieuw binnen Uitgeverij Zwijsen.

 

Wat zijn de belangrijkste taken?

 • In nauwe afstemming met de Uitgevers, ontwikkel je een strategie en visie voor het trainingsaanbod van Zwijsen.
 • Op basis van de klantbehoefte kom je tot een innovatief en aantrekkelijk trainingsaanbod. Hierin werk je samen met de Marketeer Trainingen, auteurs en Uitgevers. Het gaat hierbij om start- en implementatietrainingen én verdiepende trainingen behorend bij de methodes.
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk van trainingspartijen (auteurs, experts, OAD’s / OBD’s) en van geschikte en gekwalificeerde trainers (eventueel via OAD’s).
 • Met deze externe partijen maak je afspraken over:
  • de inhoud, kwaliteit, kosten en baten van de trainingen
  • de hoeveelheid trainingen en de planning ervan
 • Je coördineert het ontwikkelproces van trainingen, zodanig dat de content actueel is en aansluit op de behoeften van de doelgroep.
 • Je verzorgt eventueel zelf train-de-trainer opleidingen aan de externe trainers en/of brieft hen en bewaakt de kwaliteit.
 • Je bent verantwoordelijk voor de omzet van trainingen op basis van de gemaakte afspraken met externe partijen en rapporteert hierover aan de Uitgeefmanager.

 

Wij zoeken:  

 • Een echte ondernemer: je vindt het leuk om iets nieuws op te zetten, hebt vindingrijke ideeën en weet hoe je die ideeën concreet kan maken.
 • Iemand met een goed marktgevoel; je weet wat leeft in het basisonderwijs.
 • Iemand met universitair werk- en denkniveau en een achtergrond en netwerk in het basisonderwijs.

 

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor een opleiding die je wilt volgen.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Solliciteer uiterlijk 9 januari 2022 door je cv én motivatie te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Annemieke Verschuren. Nog vragen over de functie? Bel dan met Femke van der Lecq, Uitgeefmanager, op 06 23 37 10 14.

 

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.