Uitgeverij Zwijsen, Vacature Contentcoördinator

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken en leerspellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. De bekende characters van de merken nijntje, Woezel & Pip, Uk & Puk, Rompompom, Veilig leren lezen, Semsom, Dolfje Weerwolfje en De Gorgels vergroten het lees- en speelplezier. Ook Loco – hét meest gebruikte zelfcorrigerende leerspel sinds 1968 – wordt bij Zwijsen gemaakt.

 

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste

 

Contentcoördinator

32 uur per week

 

Wat houdt dat in?
Als Contentcoördinator ben je verantwoordelijk voor het op efficiënte wijze productieklaar (laten) maken van content ten behoeve van folio en digitale materialen binnen de kaders van het realisatieproces. Je coördineert deze activiteiten bij externe partijen en bewaakt de procesgang, planning, aangeleverde kwaliteit en het budget in nauwe samenwerking met de bij de realisatie betrokken partijen.

 

Wat houdt de functie in:

 • Je adviseert over en controleert de opmaakstramienen van uitgeefproducten in samenhang met de vastgestelde structuur in het Zwijsen content management systeem.
 • Je stelt de generieke en specifieke instructies op t.a.v. de aan te leveren content.
 • Je levert input voor briefings (incl. formats) t.b.v. van ontwikkelaars van audio/beeld/tekst.
 • Je controleert content en proeven, of besteedt deze werkzaamheden uit aan externe partijen, op logische opbouw, taal, stijl, spelling, interpunctie, samenhang tussen tekst en beeld; kruisverbanden tussen de verschillende materialen, zowel folio als digitaal.
 • Je stuurt en monitort op archiveringsrichtlijnen ten aanzien van content.
 • Je neemt actief deel aan voortgangsoverleggen en stemt de planning en kwaliteit van geleverd werk af met de projectleider.
 • Je coördineert herdrukken en actualisaties in digitale producten.
 • Je vervult de rol van keyuser in het contentsysteem en begeleidt in- en externe invoerders in het gebruik van het Zwijsen contentsysteem.

 

We zijn op zoek naar een collega die:

 • aantoonbare ervaring heeft in een gerelateerde functie, met complexe contenttooling en CMS-systemen; ervaring met Alfresco en/of Fonto-xml is een pré.
 • affiniteit heeft met de uitgeverijbranche, ervaring bij een educatieve uitgeverij is een pré.
 • beschikt over hbo werk- en denkniveau en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • secuur is, oog voor detail heeft, maar ook overzicht over het geheel kan houden.
 • analytisch, flexibel, stressbestendig en pragmatisch is.
 • organisatorisch sterk is, over goede communicatieve vaardigheden beschikt en affiniteit heeft met werken in teams.

 

Wij bieden:
Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Solliciteer door je cv én motivatie te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Annemieke Verschuren. Nog vragen over de functie? Mail dan naar Caro Werst, Teamleider Realisatie, via c.werst@zwijsen.nl.

Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over privacy, zie onze website.

 

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.