Vacatures

Uitgeverij Zwijsen, Vacature Beeldcoördinator

Tilburg
712x bekeken

Uitgeverij Zwijsen in Tilburg is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken en spellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. Bekende characters zijn onder andere Pompom, Dolfje Weerwolfje, Woezel & Pip, Mees Kees en De Gorgels.

 

Voor onze uitgeverij in Tilburg zijn we op zoek naar een enthousiaste:

 

Beeldcoördinator
24 uur per week

 

 

Wat houdt dat in?

Als beeldcoördinator bij Zwijsen stel je samen met de artdirector beeldplannen op en coördineer je de inkoop van de assets (foto’s, illustraties, video’s, animaties, audio en ondertitels). Daarnaast coördineer je externe partijen voor met name educatieve uitgaven, maar ook voor producten voor de bedrijven- en thuismarkt en marketingactiviteiten, met als doel de gewenste kwaliteit en visuele uitstraling van de producten te waarborgen. Zwijsen werkt volgens de methode van projectmatig werken waarbinnen we een aantal fases kennen. Jij bent bij onze projecten betrokken in de concept-, voorbereidings- en realisatiefase.

Jouw taken zijn o.a.:

 • Opstellen van beeldplannen in samenwerking met de artdirector als onderdeel van het vormgeefconcept tijdens de conceptfase;
 • Opstellen en briefing van de assetinstructie en -specificatie als onderdeel van de voorbereidingsfase – alsmede input leveren ten behoeve van contracten;
 • Coördineren en inkopen en traffic van assets (foto’s, illustraties, video’s, animaties, audio en ondertitels) voor folio en digitale uitingen als onderdeel van de realisatiefase;
 • Controleren en archiveren complete en kwalitatief goed aangeleverde assets;
 • Onderhouden van een sterk netwerk binnen de branche en de vakkennis op peil houden;

We zijn op zoek naar een collega die:

 • Aantoonbare ervaring heeft in een gerelateerde functie;
 • Affiniteit heeft met de uitgeverijbranche, ervaring bij een educatieve uitgeverij is een pre;
 • Beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Visueel ingesteld is, een beelddenker die tekst kan vertalen naar beeld;
 • Secuur is, oog voor detail heeft, maar ook overzicht over het geheel kan houden;
 • Flexibel, stressbestendig en pragmatisch is;
 • Over goede communicatieve vaardigheden beschikt en affiniteit heeft met werken in teams.

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Solliciteren kan door uiterlijk 5 maart 2021 je cv én motivatie te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Annemieke Verschuren. Nog vragen over de functie? Bel dan met Caro Werst, tel: 06-17788328.

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.