Vacatures

Uitgeverij Zwijsen, Projectleider Educatief

Tilburg
131x bekeken

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken, tijdschriften en spellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. Bekende characters zijn onder andere Pompom, Dolfje Weerwolfje, Woezel & Pip, Mees Kees en De Gorgels. 

 


Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

 

Projectleider Educatief
32 – 36 uur per week

 

Wat houdt dat in?

Uitgeverij Zwijsen maakt (o.a.) onderwijsmethodes voor het basisonderwijs. Dit zijn grote en langlopende projecten die op een binnen Zwijsen afgesproken werkwijze van projectmatig werken worden gerealiseerd. Jij -als projectleider- wordt al in een vroegtijdig stadium betrokken, namelijk tijdens de conceptontwikkeling en voorbereiding van de uitgeefprojecten. In verschillende fasen van het project ben jij dé sturende factor om op die manier ervoor te zorgen dat de kosten, omvang, tijd en kwaliteit geborgd zijn. Daarnaast stuur je het realisatieteam aan en het realiseer je de definitieve papieren en digitale eindproducten voor de klant.

Jouw taken zijn o.a.:

 • Je geeft informatie en doet voorstellen over de kosten, geschatte doorlooptijden, benodigde middelen, bemensing en scope voor de uitvoering van projecten.
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van uitgeefplannen, waarbij je als projectleider o.a. verantwoordelijk bent voor het in kaart brengen van de kostenkant van de businesscase.
 • Je ziet erop toe dat de verschillende teamleden (intern en extern) binnen het project de juiste (voorbereidende) acties verrichten.
 • Je motiveert, coacht en begeleidt het realisatieteam bij de uitvoering van het uitgeefproject en bent verantwoordelijk voor de aansturing, prioriteitstelling en verdeling van taken gedurende het realisatie (pre-press) traject.
 • Je zorgt voor optimale inzet van interne en externe teamleden gedurende het hele uitgeefproject binnen de gestelde tijd en budgetkaders.
 • Als het project is gerealiseerd, zorg je voor een goede interne overdracht.
 • Je evalueert en doet voorstellen tot verbetering van het proces en de aanpak, zodat de kwaliteit van toekomstige projecten wordt verbeterd.

We zijn op zoek naar een collega die:

 • Enkele jaren relevante ervaring heeft met managen van complexe projecten én stakeholdermanagement;
 • Kennis heeft van het (educatieve) uitgeefvak, waarbij ervaring met agile werken een pré is;
 • Over hbo werk- en denkniveau beschikt;
 • Zeer communicatief is;
 • Analytisch en oplossingsgericht is.

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Solliciteer door je cv én motivatie te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Annemieke Verschuren. Nog vragen over de functie? Bel dan met Treja van den Heuvel (06 24 37 05 73).

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.