Vacatures

Uitgeverij Zwijsen, Marketeer

Tilburg
297x bekeken

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken, tijdschriften en spellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. Bekende characters zijn onder andere Pompom, Dolfje Weerwolfje, Woezel & Pip, Mees Kees en De Gorgels.

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

 

MARKETEER (m/v)
Veilig Leren Lezen en Pennenstreken
36 uur p.w.

 

Als Marketeer bij Zwijsen zorg jij voor het optimaal in de markt zetten en houden van de educatieve methodes van Zwijsen. Je kent de klantbehoeften en ondersteunt vanuit dat perspectief zowel de verkoop als de ontwikkeling van de methode. Je creëert merkbekendheid, klantloyalty en je genereert activiteiten die de omzet van de methode vergroten.


Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je werkt voor de fondsen Aanvankelijk Lezen en Schrijven en voor de volgende uitgaven: Veilig Leren Lezen en Pennenstreken;
 • Je geeft mede invulling aan het strategisch en operationeel marketingbeleid;
 • Je stelt marketing- en marketingcommunicatieplannen op en draagt zorg voor de operationele uitvoering daarvan;
 • Je werkt samen met de Uitgever aan de ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande proposities;
 • Je enthousiasmeert de Salescollega’s en zorgt voor een goede samenwerking en communicatie met hen;
 • Je initieert onderzoek binnen het eigen vakgebied, laat dit uitvoeren en communiceert hierover met de diverse interne en externe contactpersonen

Wie zoeken we? Een prettige collega die:

 • een relevante HBO of WO opleiding heeft afgerond;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring heeft in een marketingfunctie;
 • ervaring en/of affiniteit heeft met communicatie;
 • ervaring en/of affiniteit heeft met de uitgeverij- en onderwijswereld;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden bezit;
 • zowel resultaatgericht als analytisch is en planmatig kan werken;
 • proactief handelt en flexibel is.

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou! Solliciteer door je cv én motivatie te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Wieke Asselbergs. Nog vragen over de functie? Bel dan met Erna Heeren, Manager Marketing & Sales op 013 583 88 29.

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.