Vacatures

Uitgeverij Zwijsen, Fondsredacteur

Tilburg
647x bekeken

Uitgeverij Zwijsen is maker van educatief materiaal voor basisscholen en media voor kinderen van 0-12 jaar. Wij brengen een breed aanbod producten op de markt die kinderen op school en thuis stimuleren en enthousiasmeren bij hun ontdekking van de wereld. In onze specifieke branche behoort Zwijsen tot de top, Zwijsens bekendste uitgave is de leesmethode Veilig leren lezen. Meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. Daarnaast verzorgen wij tal van uitgaven voor de algemene publieksmarkt, die aansluiten bij wat kinderen in het basisonderwijs leren. Dankzij onze educatieve en aantrekkelijke kinderboeken, tijdschriften en spellen oefenen kinderen thuis spelenderwijs wat ze op school leren. Bekende characters zijn onder andere Pompom, Dolfje Weerwolfje, Woezel & Pip, Mees Kees en De Gorgels.

Zwijsen is op zoek naar een enthousiaste:

 

FONDSREDACTEUR
(zaakvakken)
32-36 uur p.w.

 

De fondsredacteur ondersteunt de uitgever tijdens de conceptontwikkeling. In de realisatiefase is de fondsredacteur verantwoordelijk voor de aansturing van de auteurs en borgt hij/zij de inhoudelijke kwaliteit van de producten. Op dit moment zijn wij op zoek naar een fondsredacteur voor het zaakvakkenfonds (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie).

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je adviseert de uitgever bij het maken van keuzes t.a.v. de didactiek, inhoud en vormgeving.
 • Je zorgt – onder (functionele) leiding van de uitgever – voor de inhoudelijke vertaling van het uitgeefplan naar concrete materialen of producten (eventueel met behulp van prototypes).
 • Je zorgt er – onder (functionele) leiding van de uitgever – voor dat de inhoudelijke en didactische keuzes die gemaakt zijn in het concept gerealiseerd worden tijdens het realisatieproces, zowel digitaal als folio.
 • Je bent in de conceptfase nauw betrokken bij de ontwikkeling van het vormgevingsconcept en stelt de afspraken die daar uit voortvloeien voor ontwikkeling en realisatie vast.
 • Je onderhoudt tijdens het hele proces contacten met eindgebruikers.
 • Tijdens het realisatieproces werk je nauw samen met de projectleider.
 • Je stelt in overleg met de projectleider de auteurs- en redactieplanning op. Je bewaakt de voortgang van auteurs en redactie, stuurt bij en signaleert afwijkingen zo nodig naar de projectleider.
 • Je beschikt over een goed netwerk aan auteurs en bent in staat potentiële nieuwe auteurs te beoordelen en ze te begeleiden.
 • Je stelt richtlijnen op voor auteurs, (bureau)redacteuren, beeldredacteuren en zorgt voor een goede informatievoorziening.
 • Je beoordeelt tekst en beeld op didactiek, stijl en onderlinge consistentie en zorgt dat e.e.a. overeenstemt met het concept.
 • Je zorgt voor aanlevering van kopij bij bureauredactie volgens afgesproken planning en aanleveringsvoorwaarden.
 • Je beoordeelt herdrukcorrecties (wat wordt doorgevoerd en wat niet?)

Wie zoeken we?

Een prettige collega die:

 • Over gedegen kennis beschikt van het basisonderwijs, zowel in theorie als in praktijk;
 • Een relevante opleiding (bv onderwijskunde, PABO) op (minimaal) HBO-niveau heeft afgerond;
 • Kennis heeft van het vakgebied en de doelgroep (vooral van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs);
 • Zeer goede beheersing heeft van de Nederlandse taal;
 • Relevante werkervaring heeft.

Wij bieden:

Een functie met impact: bij Zwijsen werken ruim 100 mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en deze worden aangevuld met diverse aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wilt volgen.

Doorgroeimogelijkheden: als fondsredacteur bij een ander fonds of naar een functie als uitgever.

Meer weten of solliciteren?
Meer informatie over deze functie wordt graag verstrekt door Annemieke Smits – Manager Conceptinnovatie & Contentontwikkeling, tel: 013 583 8900. Solliciteren kan door je cv én motivatie te sturen naar sollicitaties@zwijsen.nl t.a.v. Wieke Asselbergs.

 

 

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.