Vacatures

Uitgeverij Thomas Rap, Acquirerend redacteur

Amsterdam
1.248x bekeken

Uitgeverij Thomas Rap is al meer dan 50 jaar in zowel fictie als non-fictie een van de meest eigenzinnige uitgevers van Nederland en maakt sinds 1999 als zelfstandige imprint deel uit van uitgeverij De Bezige Bij. Tot het fonds behoren diverse aansprekende namen zoals Youp van ’t Hek, Yuval Noah Harari, Herman Finkers, Stephen Fry, Mathijs Deen, Japke-d. Bouma, Herman van Veen, Coen Verbraak, Johan Goossens, Wim Daniëls, Bert Natter en vele anderen.

 

Per direct zijn wij op zoek naar een ervaren

Acquirerend redacteur (2x)

(36 uur)

 

De functie

Als acquirerend redacteur maak je deel uit van de redactie van Thomas Rap en lever je een belangrijke bijdrage aan de uitgaven en de keuzes die daarin gemaakt worden. Je beschikt over een uitgebreid netwerk, initieert en stimuleert nieuwe uitgaven en draagt actief bij aan het positioneren van auteurs en titels. Je draagt zorg voor de redactionele begeleiding van auteurs en werkt nauw samen met de afdelingen marketing, pr en verkoop voor het formuleren van de juiste propositie. Je rapporteert aan de uitgever van Thomas Rap.

 

Je profiel:

  • Ervaren redacteur, met minimaal vier jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Volwaardig gesprekspartner voor onze auteurs.
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Brede belangstelling.
  • Scherp oordeelsvermogen waarmee je inhoudelijke en commerciële afwegingen kunt maken.
  • Kennis van de (ontwikkelingen op de) markt.
  • Sociaal en communicatief vaardig.
  • Bedreven in het adequaat aansturen van externe vormgevers en freelancers.
  • Breed ontwikkeld netwerk in de literaire, academische en mediawereld.

 

Wij bieden

Een dynamische functie bij een succesvol uitgeefhuis. Uitgeverij De Bezige Bij is gevestigd in het hart van Amsterdam. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en het supplement arbeidsvoorwaarden van WPG Uitgevers. De functie is ingedeeld in een bij WPG Uitgevers geldende salarisschaal 8 (€3.200 tot €4.300), waarbij het salaris mede afhankelijk is van opleiding en ervaring.

 

Solliciteren?

Is deze functie je op het lijf geschreven, stuur dan je cv + motivatie zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 januari 2021, uitsluitend via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl naar Peggy Meijer, HR-medewerker. Voor nadere informatie kun je telefonisch contact opnemen met Jasper Henderson, uitgever Thomas Rap (06-81380686). De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 21 januari 2021.

 

Acquisitie na aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.