Vacatures

Literair agentschap Bee Rights zoekt stagair(e)

Amsterdam
1.577x bekeken

 

De Bezige Bij is al meer dan vijfenzeventig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie. www.debezigebij.nl

 

Per begin maart 2020 zoeken wij voor een periode van 6 maanden een gedreven

Stagiair(e) voor het literair agentschap Bee Rights
(32 uur per week )

 

Je draait mee op de rechtenafdeling van De Bezige Bij. De taken van een rechtenafdeling zijn heel gevarieerd. Denk aan het verkopen van vertalingen, verfilmingen en theaterstukken, maar we behartigen daarnaast ook de belangen van schrijvers op het gebied van andere (neven)rechten zoals overnames in bloemlezingen, of aanvragen voor muurschilderijen. In begin 2019 zijn we met Bee Rights gestart, een nieuw literair agentschap en speakersbureau, waarmee we ook de belangen van schrijvers buiten De Bezige Bij kunnen behartigen.

We zijn op zoek naar een nieuwsgierige, proactieve en nauwkeurig werkende stagiair(e), die het fijn vindt om een gevarieerd takenpakket te krijgen en kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld. Jouw takenpakket houdt onder meer in: het behartigen van de auteursbelangen op het gebied van de zogenaamde ‘kleine overnames’, het invoeren van contractgegevens in onze database en administratieve taken zoals het opstellen van facturen. Daarnaast maak je een periodieke nieuwsbrief voor film- en theaterproducenten, doe je research naar buitenlandse uitgeverijen, ondersteun je ons bij het verkopen van vertaalrechten, houd je de rechtenwebsites bij en verricht je allerlei andere voorkomende werkzaamheden. Bovendien is het belangrijk dat je van boeken houdt.

Je krijgt een stagebegeleider die je feedback geeft. Deze functie is zeer geschikt als werkervaringsplek.

Profiel: 
– Hbo-/universitaire studie in een relevante richting (bv. Boekwetenschap, HEAO, MIM, Communicatie of Nederlands).
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
– Je woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving.
– Je bent gedreven en proactief.
– Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse.
– Je bent nauwkeurig.
– Je bent belezen en hebt een grote liefde voor literatuur.
– Kennis van auteursrecht is een pre.

 

Stage lopen bij De Bezige Bij:

Een afwisselende en dynamische stage die je de kans biedt kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld. De stageplek is gesitueerd in het hart van Amsterdam. De stagevergoeding bedraagt € 350,- per maand. Geïnteresseerd? Reageer dan z.s.m. via de sollicitatiebutton.

 

Informatie

Informatie over deze stage kan ingewonnen worden bij Uta Matten, Manager Rechten, tel. 020-3059810.

 

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.