Vacatures

De Bezige Bij zoekt een stagiair(e) redactie non-fictie

Amsterdam
93x bekeken

De Bezige Bij is al vijfenzeventig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie. Het non-fictiefonds van De Bezige Bij publiceert boeken in verscheidene richtingen, waaronder filosofie, populaire wetenschap, geschiedenis, kunst en cultuur, biografieën en literaire non-fictie.

 

Per 1 februari 2021 zoeken wij voor een periode van 6 maanden een gedreven

 

 Stagiair(e) redactie

(voor 4 dagen per week)

 

Taken:

Je draait mee bij het non-fictiefonds van de uitgeverij. Je leest mee met (buitenlandse) manuscripten, schrijft flapteksten en maakt teksten voor de website. Ook speur je kranten af naar mogelijke interessante auteurs, regel je rechten voor afbeeldingen, denk je mee over omslagen en duik je af en toe het archief in.
Je krijgt een stagebegeleider die je feedback geeft. Deze functie is ook geschikt als werkervaringsplek.

Profiel:

– Liefde voor (literaire) non-fictie is een voorwaarde
– Universitaire studie in een relevante richting (bv. Neerlandistiek, geschiedenis, filosofie, etc.)
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Je woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving
– Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken
– Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse
– Je bent nauwkeurig en kunt goed zelfstandig werken

Stage lopen bij De Bezige Bij:

Een afwisselende en dynamische stage die je de kans biedt kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld. Afhankelijk van de coronamaatregelen zul je vanuit huis werken of naar kantoor kunnen komen, in het hart van Amsterdam. De stagevergoeding bedraagt € 350,- per maand.

Informatie:

Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Mariska Kortie, redacteur non-fictie: m.kortie@debezigebij.nl. Geïnteresseerd? Reageer dan z.s.m. via de sollicitatiebutton t.a.v. Eveline Goes.

 

 

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.