De Bezige Bij, stagiair(e) afdeling Publiciteit

De afdeling publiciteit van Uitgeverij De Bezige Bij zoekt per februari 2022:

Stagiair(e) voor de afdeling Publiciteit

32 uur per week, Amsterdam

 

We zoeken een enthousiaste en creatieve stagiair, die volledig leert mee te draaien op de afdeling publiciteit van De Bezige. De afdeling bestaat uit een dynamisch team van vier personen, ieder met de verantwoordelijkheid voor een eigen fonds. Spreekt deze uitdaging jou aan? Lees dan gauw verder.

 

Wat houdt het werk in?

Je zal actieve bijdragen leveren aan onder andere:

 • Opvangen en beantwoorden van persaanvragen.
 • Assisteren bij het bedenken en uitvoeren van promotieplannen.
 • Organiseren en ondersteunen van boekpresentaties en auteursbezoeken.
 • Schrijven en opmaken (e)-nieuwsbrieven voor de pers.
 • Schrijven van nieuwsberichten op de websites en social media.
 • Ondersteuning dagelijkse werkzaamheden (waaronder het verzamelen van recensies, organiseren van online leesclubs en winacties, contact houden met bloggers en social media).

De functie vereist onderstaande ervaring en competenties:

 • In de laatste fase van je HBO/Universitaire opleiding bij voorkeur richting communicatie of letteren.
 • Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en een brede interesse.
 • Je bent nauwkeurig.
 • Je bent belezen en hebt een grote liefde voor literatuur.
 • Je hebt kennis van sociale media.

Over De Bezige Bij

De Bezige Bij is al vijfenzeventig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie. www.debezigebij.nl Het fonds is breed georiënteerd: van Harry Mulisch tot Donna Tartt, van David Van Reybrouck tot Peter Buwalda en van Paolo Cognetti tot Sonja Barend.

De Bezige Bij maakt deel uit van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven en toonaangevende merken met de missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent.

 

Wat bieden wij jou?

We bieden jou een gezellige, informele werksfeer in onze prachtige uitgeverij in het centrum van Amsterdam nabij het Museumplein. Wij bieden je de kans om kennis te maken met de verschillende facetten van de uitgeverijwereld.

De stageplek is gesitueerd in Amsterdam. We bieden een maandelijkse stagevergoeding van bruto € 350,-.

 

Meer weten en solliciteren?

Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie voor 10 januari 2022 via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl

Voor meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Nanda Brouwer, coördinator publiciteit, via 0621144930. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan n.brouwer@debezigebij.nl

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.