Vacatures

De Bezige Bij, Redacteur non-fictie

Amsterdam
1.477x bekeken

De Bezige Bij is al 75 jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland. Samen met de uitgeefmerken Thomas Rap en Cargo verzorgen we de uitgaven (boek, e-book, audio) van vooraanstaande en succesvolle Nederlandse en buitenlandse auteurs als Remco Campert, Tommy Wieringa, Peter Buwalda, David Van Reybrouck, Bart Van Loo, Philip Roth,  Jolande Withuis, Donna Tartt, Paolo Cognetti, Yuval Noah Harari, Lars Kepler, Robert Harris, Elizabeth Gilbert en vele, vele anderen. De uitgeverij is een belangrijke werkmaatschappij van WPG Uitgevers.

 

Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren

Redacteur non-fictie

(36 uur)

 

De functie
Je maakt deel uit van de non-fictieredactie van De Bezige Bij. Je draagt zorg voor de redactionele begeleiding van auteurs en bent medeverantwoordelijk voor de acquisitie en realisatie van uitgeefprojecten. Je informeert en enthousiasmeert andere afdelingen binnen de uitgeverij over de titels binnen het non-fictiefonds.

 

Het fonds
Binnen het non-fictiefonds van De Bezige Bij verschijnen circa vijfentwintig titels per jaar – deels oorspronkelijk Nederlands, deels vertaald – op zeer diverse terreinen: geschiedenis, politiek, filosofie, journalistiek, psychologie, populaire wetenschap, literaire non-fictie.

 

Je profiel:

  • Zeer ervaren redacteur, met minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Volwaardig gesprekspartner voor onze auteurs.
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Brede belangstelling.
  • Scherp oordeelsvermogen waarmee je inhoudelijke en commerciële afwegingen kunt maken.
  • Kennis van de (ontwikkelingen op de) non-fictiemarkt.
  • Sociaal en communicatief vaardig.
  • Bedreven in het adequaat aansturen van externe vormgevers en freelancers.
  • Breed ontwikkeld netwerk in de literaire, academische en mediawereld.

 

Werken bij De Bezige Bij
Een functie in een hecht en gedreven huis waar ruimte is voor creativiteit en ontwikkeling. Salariëring is conform de CAO voor het Uitgeverijbedrijf en afhankelijk van opleiding en ervaring.

 

Solliciteren
Is deze functie je op het lijf geschreven, stuur dan je cv + motivatie, uiterlijk 1 april 2019, uitsluitend via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl naar Peggy Meijer, HR-medewerker. Voor nadere informatie kun je bellen met Haye Koningsveld, hoofdredacteur non-fictie: 020-3059810,

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

Solliciteren


Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.