Stage Verkoopafdeling – De Bezige Bij

De verkoopafdeling zoekt per 1 februari 2024 een nieuwe stagiair(e). Voor een enthousiaste student in de laatste fase van zijn of haar studie heeft De Bezige Bij een stageplaats op de afdeling Verkoop voor 32-36 uur per week. De stage duurt bij voorkeur minimaal 5 maanden, zodat je de werkzaamheden goed onder de knie kunt krijgen en eventueel een studieopdracht kunt voltooien.

🤩 De uitdaging 

Onze commerciële afdeling bevindt zich op het snijvlak van sales, marketing en uitgeven. De werkzaamheden hebben betrekking op de titels die worden uitgegeven door De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo. De werkzaamheden waarbij je zult ondersteunen omvatten onder andere:

 • Contact met boekhandelaren (vragen beantwoorden, bestellingen afhandelen).
 • Opzetten en uitvoeren van boekhandelsevenementen.
 • Beheer van titelgegevens en voorraden op diverse (online) platforms.
 • Maken van verkooprapportages en analyse van verkoopdata (folio, e-boek, audio) en adviseren.
 • Maken van nieuwsbrieven en promotiemateriaal.
 • Het onderzoeken van vernieuwende verkoopactiviteiten of afnemers in de markt.

🕮 Over De Bezige Bij

De Bezige Bij is al vijfenzeventig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie. www.debezigebij.nl

Het fonds is breed georiënteerd: van Harry Mulisch tot Donna Tartt, van David Van Reybrouck tot Peter Buwalda en van Paolo Cognetti tot Sonja Barend.

De Bezige Bij maakt deel uit van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven en toonaangevende merken met de missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. Met unieke verhalen, scherpe opinie, hoogwaardige educatie of verrassende inspiratie. Een wendbaar en energiek huis vol ideeën, kennis en creatief talent.

🔍Wie zoeken wij?

 • Affiniteit met het boekenvak
 • Bij voorkeur HBO/WO studie
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Creatief maar ook analytisch ingesteld
 • Kan goed werken in een team maar neemt ook eigen initiatief

🤝 Wat bieden wij jou?

We bieden jou de mogelijkheid om veel te leren in de snel veranderende wereld van het uitgeven. Je komt terecht in een team met bevlogen mensen en een gezellige, informele werksfeer. De stageplek is gesitueerd in Amsterdam. We bieden een maandelijkse stagevergoeding van bruto € 350,- op basis van 36 uur.

💬 Solliciteren en/of vragen?

Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou. Solliciteer voor 14 januari 2024 via deze link.

Voor vragen kun je terecht bij Nina Kuin via n.kuin@debezigebij.nl / 0628166324.

Solliciteren

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. Dit is de bevestiging dat de sollicitatie goed bij ons binnen is gekomen.