Athenaeum-Polak & Van Gennep

Athenaeum is dé uitgeverij als het gaat om uitstekend vertaalde en vormgegeven klassiekers uit de wereldliteratuur (onder andere samengebracht in de prestigieuze Perpetua-reeks) en kwaliteits non-fictie op het gebied van bijvoorbeeld geschiedenis, kunst en religie. Athenaeum - Polak & Van Gennep is daarnaast bekend om haar omvangrijke bibliotheek van Griekse en Romeinse literatuur. De klassieke auteurs variëren van Franz Kafka tot Willem Elsschot, van Gustave Flaubert tot Herman Gorter en van Marguerite Yourcenar tot Ida Gerhardt. Daarnaast biedt Athenaeum onderdak aan spraakmakende non-fictie-auteurs als Tom Holland, Hans den Hartog Jager, Stijn Fens, Mary Beard en Fik Meijer.

Directeur: Paulien Loerts
Commercieel directeur: Ludo Stroobants
Uitgever: Frits van der Meij

Contact

Singel 262
1016 AC Amsterdam
T 020-5511299

1
Wilhelm Meisters leerjaren
Johann Wolfgang Goethe
 • Martin Bossenbroek wint Libris Geschiedenis Prijs met De Boerenoorlog

  21-10-2013
  Uitgeverij Athenaeum

  De Libris Geschiedenis Prijs 2013 is voor De boerenoorlog van Martin Bossenbroek . Juryvoorzitter Nout Wellink maakte dit bekend tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. De Boerenoorlog is ook nog genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, die volgende week maandag wordt uitgereikt.

 • Lancering Brave New Books succesvol

  29-07-2013
  Nijgh & Van Ditmar, Querido, Uitgeverij Athenaeum, Querido Kinderboeken, Leopold, Ploegsma

  De lancering van Brave New Books is succesvol verlopen: het self-publishingplatform is door het publiek omarmd. Na drie weken zijn er al honderden boeken gepubliceerd en verkocht in de Brave New Books-shop van bol.com. Meer dan vierduizend auteurs hebben op www.bravenewbooks.nl een account aangemaakt en er zijn meer dan 2500 boektitels geclaimd.