A.W. Bruna Uitgevers, bureauredacteur fictie

A.W. Bruna Uitgevers bestaat bijna 150 jaar. Sinds de oprichting in 1868 heeft de uitgeverij talloze grote auteurs een plek gegeven in de Nederlandse en Vlaamse boekenmarkt. Onder A.W. Bruna vallen de merken Lev., Signatuur en VIP. A.W. Bruna Uitgevers is onderdeel van WPG Uitgevers.

 

Per 1 april t/m 30 september zijn wij i.v.m. zwangerschapsvervanging op zoek naar

een enthousiaste en ervaren

Bureauredacteur Fictie (24 uur)

De functie
De bureauredacteur bewaakt de totale procesgang van manuscript tot boek, binnen de door de uitgever aangegeven kaders. Je onderhoudt contacten met vertalers en freelancers over het vertalen, persklaar maken en corrigeren van manuscripten. Je besteedt opdrachten aan hen uit en waakt over de planning en de kwaliteit van hun werk. Je voert zelf allerlei voorkomende redactionele werkzaamheden uit, zoals het corrigeren van prospectusteksten, omslagen en promotieteksten, het bekijken van persklaar gemaakte kopij en het maken van master copy’s, revisies en e-books. Je staat in nauw contact met o.a. de afdelingen Productie, Promotie en Marketing. Je werkt in een klein team en rapporteert aan de uitgever Fictie.

Profiel

 • Je hebt affiniteit met het fonds.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het boekenvak.
 • Je bent ondernemend en communicatief.
 • Je hebt een hbo- of universitaire studie afgerond in een relevante richting.
 • Je beschikt over een goed taalgevoel en een foutloze beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent gedreven en bereid om proactief taken op te pakken.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Office-pakket.

Werken bij A.W. Bruna Uitgevers
Werken bij A.W. Bruna Uitgevers betekent werken in een informele en transparante werkcultuur. Wij zijn een commercieel bedrijf met oog voor de wereld om ons heen. We bieden een dynamische werkomgeving waar verantwoordelijkheid nemen en eigen initiatieven en ideeën aandragen gewaardeerd en verwacht worden. Salariëring is conform de cao voor het Uitgeverijbedrijf en is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Solliciteren?
Is deze functie je op het lijf geschreven en ben je beschikbaar voor 6 maanden, stuur dan je cv + motivatie uiterlijk 30 januari 2018 via de sollicitatiebutton t.a.v. Peggy Meijer. Voor nadere informatie kun je bellen met Steven Maat, uitgever: 020-2181600.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

A.W. Bruna Uitgevers, acquirerend redacteur

Voor Uitgeverij Signatuur zijn wij op korte termijn op zoek naar een ervaren en inspirerende

Acquirerend Redacteur

(36 uur)

 

Wie zijn wij?

Uitgeverij Signatuur is al meer dan 20 jaar een literair internationaal georiënteerd kwaliteitsfonds met spraakmakende en succesvolle auteurs als Carlos Ruiz Zafón, Jonas Jonasson, Stieg Larsson, David Lagercrantz, Almudena Grandes, Richard Russo, Adam Johnson, Joachim Meyerhoff, Fatma Aydemir en Juan Gabriel Vásquez. Geweldige verhalenvertellers die de wereld dichterbij halen en die je over het leven en de mens laten verwonderen. Boeiende, indringende, meeslepende verhalen, die vaak met een vleug (zwarte) humor zijn geschreven. Signatuur geeft circa 25 titels per jaar uit en is een imprint van A.W. Bruna Uitgevers, een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. A.W. Bruna Uitgevers is onderdeel van WPG Uitgevers.

Wie ben jij?

Als redacteur lever je in overleg met de uitgever een belangrijke bijdrage aan de fondsvorming, waarbij de nadruk zal liggen op het kosmopolitische karakter van het fonds. Je bent altijd op zoek naar nieuwe, toonaangevende stemmen uit de hele wereld voor een breed publiek. Je draagt zorg voor redactionele begeleiding, ondersteunt marketing- en promotieacties en bewaakt de kosten en planning van de onder jouw verantwoordelijkheid vallende uitgaven. Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk zowel in binnen- als buitenland maakt eveneens onderdeel uit van je functie. Je rapporteert aan de uitgever Signatuur.

Je competenties

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met acquisitie en redactie.
 • Je herkent kwaliteit binnen het grote aanbod van literaire fictie en non-fictie, bent in staat de potentie van titels te zien en weet dit over te brengen.
 • Je beschikt over een degelijk nationaal en internationaal netwerk van contacten in het boekenvak en de media.
 • Je Nederlandse taal in woord en geschrift is uitstekend, je hebt een goede kennis van ten minste twee moderne talen en kunt je daarin zowel mondeling als schriftelijk uiten.
 • Je bent ondernemend en communicatief vaardig en hebt een academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden

Een inhoudelijk uitdagende functie in Amsterdam bij een dynamisch en succesvol mediabedrijf met betrokken collega’s. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de cao voor het Uitgeverijbedrijf.

Meer weten en reageren?

Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Juliette van Wersch, Uitgever Signatuur, telefoon 020-2181600. Reacties kunnen via de sollicitatiebutton tot en met 24 januari 2018 worden gericht aan WPG Uitgevers, t.a.v. Peggy Meijer.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Happinez, Stagiair(e) online

Gaat je hart sneller kloppen bij het zien van mooie beelden, heb je een vlotte pen en weet je je weg te vinden op het wereldwijde web? Dan heb je geluk: het online team van Happinez zoekt per direct een stagiair(e) ter versterking van het online team

 

ONLINE STAGIAIR(E) HAPPINEZ

per februari 2018, 36 uur p/w

 

Als stagiair(e) werk je op de redactie van Happinez aan de Wibautstraat in Amsterdam. Je maakt onderdeel uit van het online team onder begeleiding van de Online Manager. Happinez is een van de grootste mediamerken van Nederland dat online en offline inspiratie, wijsheid, praktische inzichten en uitdagende yogaoefeningen deelt in een zoektocht naar zingeving en geluk.

 

Je taken

Tijdens je meerwerkstage help je met het verzamelen, schrijven en vormgeven van online content. Daarnaast krijg je de kans om volwaardig mee te draaien op de redactie van een van de populairste tijdschriften van Nederland. Je stagevergoeding is marktconform.

 

Je profiel

 • Je bent per februari beschikbaar voor minimaal 4,5 dag per week, voor een periode van minimaal 6 maanden.
 • Je studeert media, journalistiek of een taalgerelateerde studie op hbo- of universitair niveau.
 • Het wereldwijde web kent geen geheimen voor je, en je hebt een lichte Facebook- en Instagram-verslaving.
 • Je houdt van mooie zinnen, schrijft foutloos Nederlands en beheerst de Engelse taal.
 • Je hart gaat sneller kloppen bij het zien van mooie beelden, en je hebt gevoel voor vormgeving.
 • Het is een pre als je de weg weet in WordPress, InDesign en Photoshop.
 • Je bent secuur en zorgvuldig en kunt goed omgaan met deadlines.
 • Je bent sociaal, leergierig, zelfstandig en weet van aanpakken.

Interesse?

Reageer dan voor 20 januari a.s. via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl. Wij ontvangen graag je CV met korte motivatie en je twee beste content ideeën voor Happinez (voor een artikel en een video). We kijken uit naar je reactie!

 

Happinez, Stagiair(e) marketing

Sta je bewust in het leven en heb je een passie voor gezond eten, spiritualiteit, yoga, filosofie en andere culturen? Gaat je hart sneller kloppen van magazines en media merken? Dan heb je geluk: Happinez zoekt per direct een stagiair(e) ter versterking van het marketing team.

MARKETING STAGIAR(E) HAPPINEZ

(per januari of februari, 36 uur p/w)

 

Happinez

Als stagiair(e) werk je op de redactie van Happinez aan de Wibautstraat in Amsterdam. Je maakt onderdeel uit van het marketing team onder begeleiding van de Marketing Manager. Happinez is een van de grootste mediamerken van Nederland dat online en offline inspiratie, wijsheid, praktische inzichten en uitdagende yogaoefeningen deelt in een zoektocht naar zingeving en geluk.

 

Je taken

Tijdens je meerwerkstage help je met het opzetten van campagnes. Denk aan abonneewerf en – behoud, campagnes om de losse verkoop te stimuleren, acties om trial van het magazine te genereren, de online trainingen of het gebruik van de webshop te stimuleren. Daarnaast krijg je de kans om volwaardig mee te draaien op een tijdschriftredactie van een van de populairste tijdschriften van Nederland. Je stagevergoeding is marktconform.

 

Je profiel

 • Je doet een media- en/of marketingcommunicatie studie op hbo- of universitair niveau.
 • Je bent per januari of februari 2018 beschikbaar voor minimaal 4 dagen per week, gedurende een periode van 6 maanden.
 • Je bent enthousiast en hebt liefde voor het marketingcommunicatie vak.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een open blik naar de buitenwereld, met name als het om campagnes van merken gaat.
 • Je bent secuur en zorgvuldig en kunt goed omgaan met deadlines
 • Je bent sociaal, leergierig, open minded, zelfstandig en pro-actief

 

Interesse?

Reageer dan via de sollicitatiebutton (op www.wpg.nl) met je CV, een korte motivatie en je twee beste marketingcommunicatie ideeën voor Happinez.

 

De Bezige Bij, Stagiair publiciteit en marketing

De Bezige Bij is al meer dan zeventig jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland op het gebied van binnenlandse en buitenlandse literaire fictie en non-fictie.

 

Op korte termijn zoeken wij een enthousiaste en gedreven

   Stagiair publiciteit en marketing

32 uur per week

 (voor een periode van 6 maanden)

 

 

Het betreft een administratieve stageplaats in een dynamische, creatieve omgeving.

Profiel

 • Minimaal derdejaars hbo- of wo-student;
 • Studierichting taal en cultuur / communicatie / marketing / media
 • Communicatief vaardig en stressbestendig
 • Secure werkstijl en je weet prioriteiten te stellen
 • Beschikbaar voor een stageperiode van 6 maanden;
 • 4 werkdagen per week beschikbaar
 • Affiniteit met lezen
 • Woonachtig in Amsterdam
 • Deze functie is ook geschikt als werkervaringsplek voor afgestudeerden

 

Wij bieden jou

Een afwisselende en dynamische stage binnen een hecht team waarin jong talent en rijke ervaring hand in hand gaan. Wij hechten waarde aan een goede sfeer waarin flink geknald wordt, maar ook hard gelachen kan worden.  Je krijgt een stagebegeleider die je wegwijs maakt in de wereld van literatuur en communicatie en die je alle verschillende facetten van de uitgeverij kan laten zien. De stagevergoeding bedraagt € 350,- bruto per maand.

Reageren?

Nadere informatie over de stageplaats kan worden ingewonnen bij Nanda Brouwer 020-305 9835

Vind je dat deze stage bij jou past, stuur je cv en begeleidende brief via de sollicitatiebutton.

 

WPG Uitgevers, Stagiair(e) ICT MBO

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen. www.wpg.nl

Wij zijn per januari 2018 op zoek naar een enthousiaste

 Stagiaire ICT

Voor een periode van  5 maanden

Het aantal dagen dat je komt werken is in overleg maar zal max. 4 dagen per week zijn zodat het goed te combineren is met je bijbaan.

 

Wat ga je doen

Voor deze meewerkstage zoeken we een 3e of 4e jaars MBO niveau 4 student. Als stagiair ICT ben je betrokken bij het ICT Service desk proces binnen WPG Uitgevers.

Dat betekent o.a.:

 • Het oplossen van eenvoudige storingen op de locatie Amsterdam.
 • Het installeren en repareren van computers.
 • Het opvolgen van diverse aanvragen bij de service desk.
 • 1e lijn incident afhandelingen.
 • Asset management.

Je profiel

 • Je volgt een MBO 3 of 4 opleiding in de richting van ICT en zit in je derde of vierde jaar van de opleiding.
 • Je bent creatief, zelfstandig en initiatiefrijk.
 • Communicatief vaardig,  leergierig en flexibel.
 • Kennis van Engelse en Nederlandse taal.

Je krijgt uiteraard een stagebegeleider die je ondersteunt en je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 350,- bij 32 uur per week.

Voor meer informatie kun je bellen met Peter Wigchert, teamleider service desk tel: 020-5518733.

Geïnteresseerd? Reageer dan z.s.m. via de sollicitatiebutton.

WPG Uitgevers, Stagiair(e) ICT HBO

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen. www.wpg.nl

Wij zijn per januari 2018 op zoek naar een enthousiaste

 

Stagiaire ICT

                       Voor een periode van minimaal 5 maanden

Het aantal dagen dat je komt werken is in overleg maar zal max. 4 dagen per week zijn zodat het goed te combineren is met je bijbaan.

 

Wat ga je doen
Voor deze meewerkstage zoeken we een 2e of 3e jaars HBO student. Als stagiair ICT ben je betrokken bij het ICT Service desk proces binnen WPG Uitgevers.

Dat betekent o.a.:

 • Het oplossen van storingen op de locatie Amsterdam 2e lijn.
 • 2e lijn incident afhandelingen.
 • Opzetten van bv contractmanagement of accesmanagement volgens ITIL standaarden.

Je profiel

 • Je volgt een HBO opleiding in de richting van ICT en zit in je tweede of derde jaar van de opleiding.
 • Je bent creatief, zelfstandig en initiatiefrijk.
 • Communicatief vaardig,  leergierig en flexibel.
 • Kennis van Engelse en Nederlandse taal.

 

Je krijgt uiteraard een stagebegeleider die je ondersteunt en je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 350,-, bij 32 uur per week.

Voor meer informatie kun je bellen met Peter Wigchert, teamleider service desk tel: 020-5518733.

Geïnteresseerd? Reageer dan z.s.m. via de sollicitatiebutton.